• 4vejce(4bílky,1žloutek)
  • 1sladidlo
  • 2lžičky kávy
  • 1lžička skořice
  • 20g proteinu
  • 40g ovesných vloček
  • 40g rýže

Dnes vám představím recept na dietní kávový perník, jehož autorem je Milan Šádek. Tento recept jsem sám mnohokrát již dělal a je velice chutný. K receptu bych měl pár osobních poznámek, kterýma bych vám rád tento recept obohatil, či vylepšil a přizpůsobil různým možnostem čtenářů těchto stránek.

Složení kávového perníku:

  • Vajíčka: Já osobně dávám většinou maximálně 3 vajíčka se všemi žloutky. Počet žloutků berte podle toho v jak moc přísné dietě se právě nacházíte, poněvadž ve žloutku je většina tuků, které vajíčko obsahuje. Ovšem pokud nejste v přísné dietě klidně dejte všechny žloutky.
  • Sladidlo: Není důležité, záleží na tom, jak sladký perník chcete mít. Pokud si ho pak natřete třeba vanilkovým tvarohem sladidlo opravdu není nutné.
  • 2 lžičky kávy a 1 lžička skořice. Se skořicí to nepřehánějte sice pomáhá štěpit podle různých studií tuky, ale pokud jí dáte moc perník nebude k jídlu.
  • Protein: Pokud nevíte o co se jedná nevadí. Jedná se o mikrofiltrací získané bílkoviny v prášku většinou ochucený různými příchutěmi. V perníku není protein nutný.Důvod proč je v něm obsažen je pro zvýšení počtu bílkovin.
  • 40g rýže, 40g ovesných vloček.

Pokud nejste zdatní kuchaři a nedokážete poznat vhodný okamžik u ovesných vloček, které v receptu se dávají na povrch perníku. Nedávejte je tam a dejte je dovnitř rozmixovat s ostatními ovesnými vločkami před upečením. Stačí malý okamžik a  ovesné vločky se na perníku připálí a znatelně ovlivní chuť perníku.