• 120g ovesných vloček
  • 2 vajíčka
  • voda
  • odměrka proteinu
  • jedlá soda

Ovesné dietní proteinové sušenky jsou dokonalým spojením ovesných vloček (skvělý zdroj plnohodnotných sacharidů) a proteinu ( nejkvalitnější zdroj bílkovin), díky tomuto spojení si můžete dopřát nutričně vyváženou snídani, či svačinu. Ovesné sušenky si můžete vzít s sebou do práce, či do školy, abyste své tělo neustále zásobovali kvalitními živinami. Chuť sušenek bude ovlivněna příchutí přidaného proteinu. Osobně doporučuji klasiku, tedy čokoládové příchutě.

Tip: Díky použití jedlé sody, která je dostupná v sáčcích snad v každém krámu budou sušenky nadýchané.

Postup na proteinové ovesné sušenky:

  1. Připravte si mísu, do které rozbijte vajíčka a přidejte odměrku proteinu (30g).
  2. Následně přidejte cca čajovou lžičku jedlé sody a vše důkladně promíchejte.
  3. Nyní vložte do mísy ovesné vločky a vše promíchejte, dle potřeby přilijte vodu, dokud nevytvoříte lepivou hmotu.
  4. Připravte si pekáč na který dejte pečící papír.
  5. Na pečícím papíru utvořte z hmoty placky (budoucí sušenky) 0,5-1 cm tlusté
  6. Vložte pekáč do trouby a pečte při 180 stupních, dokud nebudou „křupavé“ a propečené i uvnitř.
  7. Přeji dobrou chuť.