• Celer
  • Olivový olej

Celer, aneb řapíkatá zelenina, která se v České republice nejčastěji používá do polévek.  Málo kdo ví, že celer má mnohem širší možnosti využití v gastronomii a především v té se zaměření na zdravou výživu. Chuťově má celer velice specifickou chuť, která někomu sedne a jinému ne. Lidé jsou rozděleny na dvě skupiny, ty kteří mají rádi celer a druhá skupina lidí jsou, kteří ho nenávidí. Pokud patříte mezi skupinu, která má ráda celer, tak dnes mám recept speciálně pro vás. Jedná se o recept na zdravé celerové hranolky, které jsou skvělou alternativou klasických příloh k masu.

Informace: Celer je velice bohatý na vitamíny B a C, dále obsahuje celou škálu  minerálních látek. Je velkým pomocníkem v dietě, protože urychluje metabolizmus.

Postup na dietní celerové hranolky:

  1. Připravte si celer, ze kterého okrájejte slupku nožem.
  2. Následně očištěný celer od slupky nakrájejte na tenké nudličky. Díky tenké tloušťce budou celerové hranolky více křupavé.
  3. Celerové nudličky vložte je do misky, poté pokapejte olivovým olejem a přidejte koření, dle libosti. Například: Americké brambory.
  4. Důkladně promíchejte a poté přendejte nudličky z misky do pekáče, kde je rozprostřete po celém pekáči.
  5. Pekáč vložte do trouby a pečte po dobu 15 minut při 150 stupňů.
  6. Hotovo dobrou chuť.

Tip: Tento recept je velice vhodný do diety na bázi sacharidových vln a dalších nízko sacharidových diet, kde se hledí na každý gram sacharidů. Oproti klasické příloze k masu například bramborám, které mají cca 23g sacharidů na 100g hmotnosti, tak celer má cca 5g sacharidů na 100g hmotnosti.

Odkaz na Facebook FanPage stránky Kamily Pavlíčkové Bikini Fitness

'
);


&source=shareaholic“ rel=“nofollow“ class=“external“ title=“Tweetnout článek!“>