- 100g drcených ovesných vloček
- 2 vaječné bílky
- vodu
- sůl
- steviový (dia) kečup
- tuňák ve vlastní šťávě
- sýr cottage
- majoránka,koření
Pizza italský fenomén dnešní doby, který miliony lidí na světě považují za nejlepší jídlo ze všech. Klasická verze se do diety nehodí z důvodu obsahu vysokého množství jednoduchých cukrů a vysoké kalorické hodnoty. Ovšem díky dnešnímu receptu na dietní zdravou pizzu si budete moci dopřávat pizzu i v dietě. Základní surovinou jsou ovesné vločky, které nahrazují v receptu klasickou mouku. Díky tomu bude obsahovat pizza mnoho plnohodnotných sacharidů. Lidé milují pizzu možná z důvodu, že si každý může udělat tu svojí se surovinami, které má člověk rád.
Dalším způsobem, jak snížit kalorickou hodnotu je použít místo klasického kečupu na pizzu rajčatový protlak, či dia kečup, bez přidaného cukru. Osobně můžu doporučit Kand Dia kečup, ve kterém bylo použito 180g rajčat na 100g kečupu.
Tip: Můžete si dietní pizzu vylepšit ingrediencemi, které máme rádi například verzi špenát s mozzarellou, nebo čistě zeleninovou s rajčaty, paprikami, cibulí. Dále můžete udělat vajíčkovou se sýrem a cibulí.
Postup na dietní pizzu:
- Připravte si misku a vložte do ní 100g drcených ovesných vloček.
- Dále vezměte 6 vajíček a oddělte z nich bílky, které dejte do misky k vločkám.
- Přidáme trochu soli a cca 200ml vody
- Obsah misky rozmixujeme a dle konzistence můžeme přidat ještě trochu vody.
- Připravte si pekáč na který vložte pečící papír.
- Na pečící papír nalijte obsah misky a vytvořte velký kruh.
- Pekáč vložte do trouby a cca 5 minut placku pečte.
- Následně pekáč vyndejte a placku pomažte dia kečupem, či rajčatovým protlakem.
- Přidejte suroviny, které máte rádi například kousky tuňáka a cottage sýr.
- Posypte kořením a vložte zpátky do trouby.
- Pečte 15-20 minut při 200 stupních Celsia, dokud nebude pizza křupavá.