- 6 polévkových lžic kešu másla
- 4 polévkové lžíce pravého hořkého kakaa
- 2 čajové lžičky stevie
- mléko
Dnešní recept vám udělá velikou radost, díky němu si vytvoříte takovou dietní domácí napodobeninu Nutelly, či čokoládovo-oříškového krému. Samozřejmě ve výsledku bude chuť, jiná nežli u originální Nutelly, která je plná přidaných cukrů a dalších látek. V hlavní roli tohoto receptu jsou kešu ořechy a z nich vyrobené kešu máslo. Toto kešu máslo můžete zakoupit ve spoustě obchodů, či si ho udělat sami rozmixováním kešu ořechů s přidáním například kokosového oleje. Výsledný čokoládovo oříškový krém je vhodný, pro zpříjemnění diety ve volnějším období diety. Konzumace je vhodná maximálně jednou týdně, poněvadž ořechy obsahují značné množství tuků.
Tip: Výslednou dietní Nutellu (čokoládovo-oříškový krém) můžete namazat na rýžové chlebíčky k snídani.
Postup na domácí čokoládovo-oříškový krém (Nutellu):
- Připravte si misku a do ní dějte 6 polévkových lžic kešu másla.
- Následně do ní dejte 4 polévkové lžíce pravého hořkého kakaa. Rozhodně žádné Granko atd.
- Pokud máte rádi sladší chuť, můžete krém osladit 2 čajovými lžičkami stévie.
- Nakonec přilijte mléko. Množství podle konzistence, aby výsledná konzistence byla krémová.
- Vše promíchejte mixérem.
- Hotovo