• 120g ovesných vloček
  • 2 vajíčka
  • voda
  • 15g hořké kakao
  • 30g slunečnicová semínka
  • jedlá soda

Pokud hledáte nutričně vyváženou snídani plnou plnohodnotných sacharidů a zdravých tuků, tak tyto ovesné sušenky se slunečnicovými semínky a kakaem jsou pro vás správná volba. Díky kakau jsou velice chutné, je třeba použít 100% kvalitní hořké kakao bez přidaného cukru (V žádném případě Granko atd.). Dále přidaná slunečnicová semínka jsou bohatý zdroj vitamínů a hořčíku, také obsahují zdravé tuky a selen, který podporuje metabolické procesy (hubnutí).

Tip: Použijte v receptu cca lžičku jedlé sody, která je dostupná v sáčcích snad v každém krámu budou sušenky nadýchané.

Postup na kakaové ovesné sušenky:

  1. Připravte si mísu, do které rozbijte vajíčka a přidejte 15g hořkého kakaa.
  2. Následně přidejte cca čajovou lžičku jedlé sody a vše důkladně promíchejte.
  3. Vložte do mísy ovesné vločky  a slunečnicová semínka.
  4. Vše promíchejte, dle potřeby přilijte vodu, dokud nevytvoříte lepivou hmotu.
  5. Připravte si pekáč na který dejte pečící papír.
  6. Na pečícím papíru utvořte sušenky cca 1 cm tlusté.
  7. Vložte pekáč do trouby a pečte při 180 stupních, dokud nebudou „křupavé“ a propečené i uvnitř.
  8. Přeji dobrou chuť.

Pokud si nebudete jisti, zda jsou sušenky správně propečené i uvnitř můžete jednu vyndat z trouby rozpůlit a zkontrolovat to.