- 120g ovesných vloček
- 2 vajíčka
- voda
- 15g hořké kakao
- 30g slunečnicová semínka
- jedlá soda
Pokud hledáte nutričně vyváženou snídani plnou plnohodnotných sacharidů a zdravých tuků, tak tyto ovesné sušenky se slunečnicovými semínky a kakaem jsou pro vás správná volba. Díky kakau jsou velice chutné, je třeba použít 100% kvalitní hořké kakao bez přidaného cukru (V žádném případě Granko atd.). Dále přidaná slunečnicová semínka jsou bohatý zdroj vitamínů a hořčíku, také obsahují zdravé tuky a selen, který podporuje metabolické procesy (hubnutí).
Tip: Použijte v receptu cca lžičku jedlé sody, která je dostupná v sáčcích snad v každém krámu budou sušenky nadýchané.
Postup na kakaové ovesné sušenky:
- Připravte si mísu, do které rozbijte vajíčka a přidejte 15g hořkého kakaa.
- Následně přidejte cca čajovou lžičku jedlé sody a vše důkladně promíchejte.
- Vložte do mísy ovesné vločky a slunečnicová semínka.
- Vše promíchejte, dle potřeby přilijte vodu, dokud nevytvoříte lepivou hmotu.
- Připravte si pekáč na který dejte pečící papír.
- Na pečícím papíru utvořte sušenky cca 1 cm tlusté.
- Vložte pekáč do trouby a pečte při 180 stupních, dokud nebudou „křupavé“ a propečené i uvnitř.
- Přeji dobrou chuť.
Pokud si nebudete jisti, zda jsou sušenky správně propečené i uvnitř můžete jednu vyndat z trouby rozpůlit a zkontrolovat to.