• 50g vloček
  • 100g jahod
  • 10g kustovnice
  • 1 vajíčko
  • Skořice

Pokud máte rádi sušenky, tak na těchto stránkách jste již jistě našli spoustu receptů na různé verze ovesných sušenek i cookies sušenek, které si můžete dopřávat v dietě. Dnešní recept tuto řadu receptů na dietní sušenky obohatí o recept na dietní jahodové sušenky z ovesných vloček a kustovnice. Základem jsou ovesné vločky, které jsou dietní náhradou klasické mouky a díky nim sušenky drží tvar. Největší obsah sušenek tvoří ovšem jahody, které jsou velice oblíbené ovoce plné vitamínů. Dále kustovnice, kterou pro její příznivé zdravotní účinky na lidské tělo konzumují Číňané již celá staletí.

K těmto jahodovým sušenkám se skvěle hodí vychlazená sklenice odtučněného, či polotučného mléka. Můžete si do mléka přidat i půlku odměrky jahodového proteinu a vytvořit si tak „mléčný jahodový shake“.Tvorba sušenek je naprosto jednoduchá a snadná, jednoduše řečeno smícháte všechny suroviny a upečete.

Postup na dietní jahodové sušenky:

  1.  Připravte si misku, do které postupně přidejte 50g ovesných vloček a 10g kustovnice.
  2.  Rozbijte jedno vajíčko a oddělte bílek od žloutku. Bílek vložte do misky k vločkám.
  3. Vezměte 100g jahody, opláchněte je a nakrájejte na kousky, následně vložte do misky.
  4. Nakonec přidejte skořici a vše důkladně smíchejte.
  5. Připravte si pekáč, který vystelte pečícím papírem.
  6. Na pečící papír vytvořte ze smíchaného těsta sušenky.
  7. Pekáč vložte do trouby a pečte po dobu 10 minut při 160 stupních Celsia.
  8. Hotovo, přeji dobrou chuť.

 

Autorem receptu je Eva Turkova – fitness athlete & coach navštivte její FB FanPage stránky ZDE.

'
);


&source=shareaholic“ rel=“nofollow“ class=“external“ title=“Tweetnout článek!“>