• 300g vloček
  • 300g cukety
  • 200g meruňkového šmakouna
  • 3 vajíčka
  • 10g kypřícího prášku
  • 40g mandlí

Bábovka je jedno z nejoblíbenějších sladkých pečiv v České republice. Je mnoho druhů bábovek: mramorové, oříškové, čokoládové, s rozinkami atd. Klasická bábovka, podle babiččiných receptů je do diety nevhodná, kvůli použití mouce a přidanému cukru. Pokud si nechcete odepřít bábovku ani v dietě můžete si upéct zdravou dietní bábovku, podle dnešního upraveného receptu. Základem jsou ovesné vločky, pokud máte je vhodnější použití ovesné mouky, kterou můžete zakoupit na internetu například od: Nutristar.  V receptu je také obsažena cuketa, která je velice dietní zelena, díky obsahu cca 90% vody. Pro lepší ochucení a zvýšení podílu bílkovin v bábovce je použit Šmakoun s meruňkovou příchutí. Tuto dietní bábovku doporučuji, jako zdravou snídani, či svačinu ke kávě. 

Postup na dietní bábovka:

  1. Vložte 300g ovesných vloček a 40g mandlí do misky a rozmixujte je spolu nahrubo.
  2. Dále si vezměte cuketu a oškrábejte jí. Oškrabanou cuketu nastrouhejte na hrubo do misky k vločkám.
  3. Potom nastrouhejte 200g meruňkového Šmakouna, také do misky na hrubo.
  4. Rozbijte 3 vajíčka a bílky vyšlehejte na sníh a vložte je do misky s vločkami.
  5. Všechny suroviny v misce smíchejte a dle potřeby přilijte vodu, aby se těsto nedrolilo.
  6. Připravte si formu na bábovku a vytřete jí kokosovým olejem.
  7. Následně přendejte z misky těsto do formy.
  8. Formu vložte do trouby a pečte po dobu 40 minut při 170 stupních Celsia.
  9. Hotovo přeji dobrou chuť.

Tip:  Kousky bábovky si můžete potřít odtučněným tvarohem smíchaným s pravým hořkým kakaem, případně přislazeným stevií.

Autorem receptu je Eva Turkova – fitness athlete & coach navštivte její FB FanPage stránky ZDE.

'
);


&source=shareaholic“ rel=“nofollow“ class=“external“ title=“Tweetnout článek!“>