• 225g drcených ovesných vloček
  • 2 vajíčka
  • Skořice
  • Lžička kokosového oleje
  • Mandlové mléko
  • 200g šmakoun švestka se skořicí
  • 20g pomletého (rozmixovaného) máku
  • 100g povidel

Štrůdl patří mezi nejoblíbenější jablkové dezerty a ke kávě je naprosto skvělý. Bohužel do diety se zcela nehodí, kvůli použité mouce a přidaným cukrům. V dnešním dietním štrůdl budou základem ovesné vločky do těsta a jako náplň povidla se Šmakounem. Díky tomu se zbavíme velkému množství cukrů z jablek, které jsou tradiční náplní štrůdlu. Zmíněná povidla nakupujte ve zdravé výživě bez cukru, či přislazené stevii.  Součástí náplně je i mák, který je velice přínosný pro naše tělo. Obsahuje vysoké množství minerálů a především vápníku.

Postup na dietní ovesný štrůdl:

  1. Vezměte 225g drcených ovesných vloček a vložte je do misky.
  2. Přidejte 2 vajíčka, přilijte mléko, či vodu, dle potřeby.
  3. Všechno smíchejte  a nechte pár minut odpočinout, aby vločky nabobtnaly a změkly.
  4. Připravte si pekáč a vystelte ho pečícím papírem.
  5. Následně na pečící papír z těsta vytvořeného v misce vytvořte na pečícím papíru obdélník tlustý cca 0,5cm.
  6. Pekáč vložte do trouby a pečte 5 minut při 150 stupních Celsia.
  7. Mezi tím, co se bude péct si rozmixujte 200g Šmakouna Švestka se skořicí s vodou na jemnou kaši.
  8. Po upečení vyndejte pekáč a těsto pomažte rozmixovanou kaší Šmakouna, dále silně posypte mákem a pomažte povidly.
  9. Pomocí pečícího papíru srolujte těsto do tvaru štrůdlu.
  10. Vložte zpátky pekáč do trouby a pečte po dobu 20 minut při 150 stupních Celsia.
  11. Hotovo přeji dobrou chuť.

Tip: K dietnímu štrůdlu se velice hodí káva, či dietní ledové kafe s proteinem recept ZDE.

Autorem receptu je Eva Turkova – fitness athlete & coach navštivte její FB FanPage stránky ZDE.