- 50 g kuskusu
- 300ml mléka
- 1 odměrka proteinu (30g)
- 1 banán
Kuskus je základem jídelníčku v severní Africe, kde se po staletí tradičním způsobem vyrábí ručně. V dnešní době samozřejmě kuskus dovážený do Evropy a České republiky je vyráběn strojově. Kuskus je velice vhodný do diety a zdravého životního stylu, poněvadž obsahuje řadu vitamínů, bílkoviny, vlákniny a další tělu prospěšné látky. Nejčastěji se s ním můžete v restauraci, či receptech na internetu setkat v provedení, jako příloha k masu, či zelenině. Můžete ovšem díky dnešnímu receptu ochutnat i sladkou variantu kuskusu, kdy pomocí mléka si uvaříte takovou kuskusovou sladkou kaši.
Tip: Kuskusovou kaši můžete osladit stévií, či jiným sladidlem. Spíše doporučuji, pro ochucení použít jednu odměrku proteinu. Příchuť proteinu, která ovlivní příchuť celé kaše je čistě na vás a vaší chuti.
Postup kuskus na sladko:
- Připravíme si kastrůlek, do kterého nalijeme 300 ml mléka a dáme ho vařit.
- Do mléka přidáme odměrku proteinu (30g) a promícháme důkladně, aby v mléku nebyly hrudky proteinu.
- Až mléko začne vařit přidáme 50g kuskusu a vaříme přibližně 5 minut, dokud kuskus nezměkne. Po celou tuto dobu musíte stále míchat.
- Uvařený kuskus s mlékem a proteinem přendejte z kastrůlku na talíř a nahoře ho ozdobte jedním banánem nakrájeným na kolečka.
- Přeji dobrou chuť.
Tip: Kuskus na sladko může být skvělou snídaní, pro zpříjemnění celého dne.