• 300ml mléka
  • 80g ovesných vloček
  • 30g čokoládového proteinu
  • skořice
  • rozinky/oříšky

Ovesná kaše je úžasné večerní potréninkové jídlo. Dokáže tělu dodat dostatek plnohodnotných sacharidů, které vypotřebovalo během tréninku. Díky přidání proteinu bude obsahovat i velké množství důležitých bílkovin, pro obnovu poničených svalových vláken a živin, pro svalový růst.  Jestli že si budete dělat tuto dietní proteinovou ovesnou kaši, jako potréninkové jídlo doporučuji ho sníst maximálně do dvou hodin pro tréninku, pro maximální efekt.

Proteinovou ovesnou kaši si můžete různě „vytunit“, podle toho co máte rádi, například přidat hrst oříšků, které obsahují zdravé nenasycené tuky, které tělo také potřebuje. Díky tomu bude ovesná kaše komplexním jídlem, které vašemu tělu dodá všechny základní živiny: bílkoviny, sacharidy a zdravé tuky.

Postup na proteinovou ovesnou kaši:

  1. Připravte si misku/talíř, podle toho v čem vám ovesná kaše více vyhovuje a nasypte do ní 80g ovesných vloček, nejlépe drcených. (Emco ovesné vločky, Lidl drcené ovesné vločky)
  2. Vezměte mléko a nalijte 250-300ml mléka do malého hrnce.
  3. Hrnec dejte na sporák a ten zapněte na mírný výkon/oheň.
  4. Mezi tím přidejte do mléka odměrku čokoládového proteinu (30g) a trochu skořice.
  5. Důkladně míchejte, aby nebyly v mléku malé hrudky proteinu.
  6. Až se mléko začne vařit (bublat) sporák vypněte a mléko nalijte do misky/talíře s ovesnými vločkami.
  7. Polévkovou lžící důkladně promíchejte vločky s mlékem a nechte trochu vychladnout.
  8. Při tom vločky změknou a následně se budou snáze jíst.
  9. Na vrch ovesné kaše můžete přidat hrst rozinek, nebo oříšků.
  10. Hotovo.

'
);


&source=shareaholic“ rel=“nofollow“ class=“external“ title=“Tweetnout článek!“>