• 50 g kuskusu
  • 300ml mléka
  • 1 odměrka proteinu (30g)
  • 1 banán

Kuskus je základem jídelníčku v severní Africe, kde se po staletí tradičním způsobem vyrábí ručně. V dnešní době samozřejmě kuskus dovážený do Evropy a České republiky je vyráběn strojově. Kuskus je velice vhodný do diety a zdravého životního stylu, poněvadž obsahuje řadu vitamínů, bílkoviny, vlákniny a další tělu prospěšné látky. Nejčastěji se s ním můžete v restauraci, či receptech na internetu setkat v provedení, jako příloha k masu, či zelenině.  Můžete ovšem díky dnešnímu receptu ochutnat i sladkou variantu kuskusu, kdy pomocí mléka si uvaříte takovou kuskusovou sladkou kaši.

Tip: Kuskusovou kaši můžete osladit stévií, či jiným sladidlem. Spíše doporučuji, pro ochucení použít jednu odměrku proteinu. Příchuť proteinu, která ovlivní příchuť celé kaše je čistě na vás a vaší chuti.

Postup kuskus na sladko:

  1. Připravíme si kastrůlek, do kterého nalijeme 300 ml mléka a dáme ho vařit.
  2. Do mléka přidáme odměrku proteinu (30g) a promícháme důkladně, aby v mléku nebyly hrudky proteinu.
  3. Až mléko začne vařit přidáme 50g kuskusu a vaříme přibližně 5 minut, dokud kuskus nezměkne. Po celou tuto dobu musíte stále míchat.
  4. Uvařený kuskus s mlékem a proteinem přendejte z kastrůlku na talíř a nahoře ho ozdobte jedním banánem nakrájeným na kolečka.
  5. Přeji dobrou chuť.

Tip: Kuskus na sladko může být skvělou snídaní, pro zpříjemnění celého dne.

 
Odkaz na Facebook FanPage stránky Kamily Pavlíčkové Bikini Fitness

'
);


&source=shareaholic“ rel=“nofollow“ class=“external“ title=“Tweetnout článek!“>