- 0,5l mandlového mléka
- 80g špaldové mouky
- 120g kokosový olej +mandlové máslo
- Lžíce medu
- 400g ořechů (mandle, lískáče, vlašáky)
- 100g neslazených rozinek
- 75g neslazených sušených švestek
- 75g neslazených sušených meruněk
- Půl hrušky
- Tabulka hořké čokolády
Máte rádi marokánky, neboli často označované, jako vánoční cukroví, ale můžete si je udělat kdykoliv po celý rok, jako skvělou „sladkost“. Je třeba upozornit, že i tyto dietní marokánky v dnešním receptu si dopřejte jen jednou za čas, protože jsou podstatně zdravější variantou klasických marokánek, ale i tak mají vyšší kalorickou hodnotu. Základem je špaldová mouka a ořechy, které tvoří nejzastupovanější složku obsahu. Součástí receptu je i tabulka hořké čokolády. Doporučuji používat opravdu kvalitní čokoládu s minimálním zastoupením kakaa ve složení 75%. Pokud máte zcela nejvhodnější je čistá kakaová hmota.
- Připravte si na sporáku hrnec s vodou a vlože do něj menší hrnec na vodní lázeň.
- Do menšího hrnce nalijte 500ml mandlového mléka, dále přidejte 80g špaldové mouky, 120g tuku ( kokosový olej + mandlové máslo).
- Ve vodní lázni vařte do zhoustnutí. Mezi tím si nasekejte 400g oříšků , dále 75g neslazených sušených švestek a 75g neslazených sušených meruněk.
- Vezměte hrušku a půlku nakrájejte na kostičky.
- Vše dejte do misky a po zhoustnutí obsahu hrnce ve vodní lázni přidejte jeho obsah do misky.
- Vše smíchejte spolu, aby se suroviny propojily a vytvořila se hmota.
- Vezměte pekáč, na který dejte pečící papír a na pečící papír vytvářejte z hmoty malé placičky.
- Nakonec pekáč vložte do trouby a pečte po dobu 15-20 minut při 150 stupních Celsia.
- Po upečení mezi tím, co budou marokánky chladnout si ve vodní lázni rozehřejte tabulku kvalitní čokolády.
- Rozehřátou čokoládou pomažte spodek marokánek a nechte čokoládu ztuhnout.
- Hotovo, přeji dobrou chuť.
Tip: K těmto marokánkám se skvěle hodí sklenice studeného mléka, či mléka s odměrkou proteinu.
Autorem receptu je Eva Turkova – fitness athlete & coach navštivte její FB FanPage stránky ZDE.