• 140g žitné mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 60g třtinového cukru
  • 80ml nízkotučného mléka
  • 1 vejce
  • 2 lžíce sušeného zázvoru
  • trocha nastrouhaného čerstvého zázvoru
  • 1 lžička skořice
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce medu

Dnešní recept není až tak dietní, jako spíše zdravější verze klasických muffinů s normálním cukrem. Základem dnešního receptu je žitná mouka a třtinový cukr, který je zdravější nežli klasický bílý. Muffiny mají velice zvláštní a zajímavou chuť, díky zázvoru. Zázvor podporuje trávení a spalování tuků. Dále posiluje imunitu a je vhodným pomocníkem proti rýmě a nachlazení.

Zajímavé informace: Zázvor se používá v mnoha světových kuchyní Indické, Čínské a v Japonsku se přidává nakládaný zázvor k Sushi.

Postup na zázvorové muffiny:

  1.  Připravte si misku a vložte do ní:  140g žitné mouky,  1 lžičku prášku do pečiva, 60g třtinového cukru, 80ml nízkotučného mléka.
  2. Dále do misky přidejte jedno vajíčko a 2 lžíce sušeného zázvoru.
  3. Pro čerstvější chuť a aroma si  připravte čerstvý zázvor a trochu ho nastrouhejte do misky. Samozřejmě ho nejdříve očistěte od nečistot. Rozhodně to s čerstvým zázvorem nepřehánějte, opravdu straší trochu.
  4. Následně přidejte do misky 1 lžičku skořice, 1 lžíci medu a 2 lžíce olivového oleje.
  5. Veškerý obsah misky důkladně promíchejte a nalijte do formiček na muffiny.
  6. Naplněné formy vložte do trouby a pečte 20 minut při 200 stupních Celsia.
  7. Přeji dobrou chuť.

Odkaz na Facebook FanPage stránky Kamily Pavlíčkové Bikini Fitness

'
);


&source=shareaholic“ rel=“nofollow“ class=“external“ title=“Tweetnout článek!“>