• 250g žitné mouky
  • 125 g třinového cukru
  • 80 g kokosového oleje
  • 1 vejce
  • 1/4 (kypřící prášek do pečiva :))
  • marmeláda

Vánoční období je největším nepřítelem, každé diety. Kdy nezdravá jídla na vás čekají na každém rohu a při každé návštěvě vás někdo pokouší, abyste ochutnali jejich výtvory.  Dnes mám pro vás recept na zdravé vánoční linecké cukroví, které svým složením je mnohem zdravější, či jinak řečeno „menší zlo“, nežli obyčejné linecké cukroví. Klasický bílý rafinovaný cukr v receptu nahradíme zdravějším třnitovým cukrem. Bohužel z důvodu konzistence lineckého cukroví, nelze použít například stevii, poněvadž by pak cukroví vůbec nedrželo při sobě a nemělo žádný tvar.

Info: Třtinový cukr se nevyrábí rafinací, jako klasický bílý cukr, díky čemuž obsahuje vitamíny a minerály.

Postup na zdravé linecké cukroví:

  1. Připravte si misku, do které vložte 250g žitné mouky, 125g třtinového cukru.
  2. Dále přidejte 80g kokosového oleje a jedno vajíčko a v poslední řadě 1/4 kypřícího prášku do pečiva.
  3. Všechny suroviny důkladně promíchejte a uhněťte z nich těsto (To se může zatím trochu rozpadat, tento problém zmizí po uválení)
  4. Výsledné těsto uválejte a pomocí vykrajovátek vykrojte tvary, dle libosti (kolečka, srdíčka,  hvězdičky, atd.)
  5. Vykrojené tvary vložte na plech a pečte 10-15 minut při 200 stupních Celsia
  6. Po upečení nechte trochu vychladnout.
  7. Následně se vrhněte na slepování stejných tvarů, pomocí marmelády. Doporučuji zakoupit kvalitní marmeládu s vysokým obsahem ovoce a stevii sladidlem. Díky čemuž bude mít minimum jednoduchých cukrů.
  8. Po slepení lineckého cukroví máte hotovo. Přeji dobrou chuť.

Tip: Místo marmelády můžete použít kvalitní čokoládu s více, jak 70% kakaa.

Odkaz na Facebook FanPage stránky Kamily Pavlíčkové Bikini Fitness

'
);


&source=shareaholic“ rel=“nofollow“ class=“external“ title=“Tweetnout článek!“>