- ovesné vločky
- voda
- armoma
- med/sladidla
- prášek do pečiva
Dnes si ukážeme vynikající recept z ovesných vloček. Jak již jsem psal v předchozích receptech na ovesné vločky, tak se jedná o vynikající surovinu vhodnou do objemu, i do diety.
Postup na ovesné sušenky:
- Připravíme si ovesné vločky a nasypeme je do mísy
- Pokud máme ovesnou mouku tak můžeme trochu přidat, ale není nutná
- Nyní přidáme 2 lžíce medu, či sladidla (sušenky budou dietnější)
- Půl lžičky, či více aroma, dle vaší chuti a množství, jak chcete aroma mít intenzivní.
- Pár lžic vody (2-3) podle množství vloček, které jste přidaly.
- Nyní vše rukama propracujeme, dokud nevznikne těsto, případně přidáme ještě trochu vody.
- Když máme hotové těsto rozdělíme si ho na malé kousky, z kterých vytvarujeme placky-sušenky.
- Vložíme na pekáč (nejlépe na pečící papír)
- Pečeme při 180 stupních, dokud neni povrch sušenek zlatavý.
- Dobrou chuť
Pokud chceme mít sušenky chutnější můžeme přidat i různé suroviny, jako jsou rozinky, či strouhaný kokos. Ovšem tím zvýšíme kalorické hodnoty, například rozinkami cukry a kokosem tuky.
Kolik prosím těch vloček?
Množství ovesných vloček vždy závisí na požadovaném počtu sušenek.
Osobně dělám sušenky ze 120g ovesných vloček.
V požadovaných surovinách je prášek do pečiva, ale v postupu ho nezmiňujete. Lze se tedy obejít i bez něj?
Ano lze se bez něj obejít. Pokud ho použijete budou ovesné sušenky o něco „měkčí“.