- 100g celozrnné rýže
- 3 vaječné bílky
- 1 vejce
- 30g rozinek
- 1 jablko
- skořice
- 1 lžíce medu
- 400 ml odstředěného mléka (můžete také použít sojové mléko, mandlové mléko)
- 60g proteinu (banán/vanilka)
Další recept, který vám představím je na jablečný rýžový koláč s vyšším obsahem bílkovin, díky přidanému proteinu. Recept je vytvořen pro 2 koláče, které jsou na 6 porcí.
Postup na proteinový jablečný rýžový koláč:
- dejte vařit rýži s 300 ml odstředěného mléka, až se stane hustá jako hustý rýžový nákyp
- dejte rozinky na několik minut do vlažné vody
- oloupejte jablko a nakrájejte na malé kousky
- nakrájené kousíčky jablka smíchejte se skořicí
- smíchejte proteinový prášek se 100 ml odstředěného mléka
- smíchejte jablko a skořici spolu s mlékem a proteinovým práškem s vaječnými bílky a vejcem.
- až bude připravená rýže CHLADNÁ smíchejte jí se zbytkem ingrediencí
- přidejte ještě trochu skořice
- pekáč, či formu postříkejte nepřipékavým sprejem
- vložte do předehřáté trouby na 180°C na 10minut
- následně snižte teplotu na 150°C a pečte 30min