• 100g celozrnné rýže
  • 3 vaječné bílky
  • 1 vejce
  • 30g rozinek
  • 1 jablko
  • skořice
  • 1 lžíce medu
  • 400 ml odstředěného mléka (můžete také použít sojové mléko, mandlové mléko)
  • 60g proteinu (banán/vanilka)

Další recept, který vám představím je na jablečný rýžový koláč s vyšším obsahem bílkovin, díky přidanému proteinu.  Recept je vytvořen pro 2 koláče, které jsou na 6 porcí.

Postup na  proteinový jablečný rýžový koláč:

  1. dejte vařit rýži s 300 ml odstředěného mléka, až se stane hustá jako hustý rýžový nákyp
  2. dejte rozinky na několik minut do vlažné vody
  3. oloupejte jablko a nakrájejte na malé kousky
  4. nakrájené kousíčky jablka smíchejte se skořicí
  5. smíchejte proteinový prášek se 100 ml odstředěného mléka
  6. smíchejte jablko a skořici spolu s mlékem a proteinovým práškem s  vaječnými bílky a vejcem.
  7. až bude připravená rýže CHLADNÁ smíchejte jí se zbytkem ingrediencí
  8. přidejte ještě trochu skořice
  9. pekáč, či formu postříkejte nepřipékavým sprejem
  10. vložte do předehřáté trouby na 180°C na 10minut
  11. následně snižte teplotu na 150°C a pečte 30min

Kalorická tabulka 1 porce:

složka: množství:
Energie: 153cal
Bílkoviny: 14g
Sacharidy 20g(z toho cukry 0,8g z jablka)
Tuky 1,3g (z toho nasycené 0,3g)

 

Odkaz fitness recipes