• 4 vejce
  • 150g pomletého máku
  • 50g mletých ovesných vloček
  • 2 větší jablka
  • skořice
  • kypřící prášek do pečiva
  • višně

Chcete si dopřát chutnou, ale zároveň zdravou snídani a vymanit se z všednosti dietních jídel, které se točí stále dokola? Vyzkoušejte tento úžasný recept na dietní makový koláč s jablky. Základní surovinou v tomto receptu, jak již název napovídá je mák.  Mák používaly i babičky našich babiček do sladkých dobrot. Pravděpodobně ovšem nevěděly pozitivní účinky máku na lidské zdraví. Například, díky vysokému obsahu vápníku prospívá kostem, které jsou pevnější.  Dále mák obsahuje řadu vitamínů a minerálů.

Zajímavá informace: Mák díky obsahu vitamínu E je mák bojovníkem, proti oxidativnímu stresu.

Postup na dietní makový koláč:

  1. Do mixovací nádoby vložte 50g mletých ovesných vloček (nebo ovesné mouky) a 150g umletého máku.
  2. Dále přidejte 4 vajíčka a důkladně vše rozmixujte.
  3. Dále si připravte 2 velká jablka okrájejte z nich slupku a nastrouhejte je.
  4. Nastrouhaná jablka vložte do misky k zbytku surovin.
  5. Přidejte višně , skořici a 1 čajovou lžičku kypřícího prášku do pečiva.
  6. Důkladně vše smíchejte.
  7. Následně vezměte formu například na chleba a dejte do ní pečící papír.
  8. Na pečící papír nalijte smíchané suroviny z misky.
  9. Formu vložte do předehřáté trouby na  160-170 stupňů Celsia a pečte po dobu 30-40 minut.
  10. Hotovo přeji dobrou chuť.

Tip: Na hotovou buchtu můžete ve vodní lázni rozehřát kvalitní minimálně 70% čokoládu a následně s ní buchtu polít.

Odkaz na Facebook FanPage stránky Daniela Kopytka - Bodybuilding