• Kvalitní hořká čokoláda s vysokým procentem kakaa
  • Mléko
  • Čokoládový protein
  • Ovoce
  • špejle

Čokoláda a ovoce jdou od nepaměti k sobě. Každého láká pouhý pohled na ovoce obalené lahodnou čokoládou. Ovšem jedná se o dost tučnou a kalorickou bombu zvláště pokud se jedná o banány v čokoládě.  Tento recept vám pomůže, jak zmenšit kalorickou hodnotu této dobroty.

Základem je kvalitní čokoláda například s 85% kakaa. Rozhodně NE nekvalitní čokoláda, či  čokoláda na vaření, která je plná ztuženého tuku a přidaného cukru. Nejlepší možné řešení je čistá kakaová hmota z kávových bobů, která je dostupná v různých obchodech zaměřených na kakaové produkty.

Pozor: Tento recept je vhodný především do období s méně přísnou dietou, kdy nepočítá každý gram sacharidů a zároveň slouží pro uspokojení chuťových pohárků na určitou dobu, tedy nedoporučuji konzumovat často ovoce v čokoládě.

Ovoce je čistě na vás, jaké zvolíte například:

  • Jahody
  • Banány- nejkaloričtější varianta ovoce
  • Pomeranč
  • Jablko

Tento recept může sloužit i jako kvalitní chutná náhrada tučného vánočního cukroví.

Jak snížit kalorickou hodnotu ovoce v čokoládě?

  • Použití kvalitní čokolády
  • Přidáním odměrky čokoládového proteinu obohatíte ovoce o bílkoviny
  • Zředěním čokolády trochou mléka budete mít více polevy s menší kalorickou hodnotou.

Postup Jak na ovoce v čokoládě:

  1. Připravte si ovoce například banány, které oloupejte a nakrájejte na kolečka
  2. Připravte si dva hrnce jeden větší, do kterého nalejte vodu a druhý menší, kam přidejte čokoládu.
  3. Následně vložte malý hrnec do velkého a vařte ve vodní lázni, dokud se čokoláda nerozteče
  4. Přidejte mléko. Množství mléka záleží na množství čokolády nesmí ho být moc, aby polevu příliš nezředil a ona by pak neztuhla.
  5. Kolečko banánu napíchněte na špejli (případně můžete přidat piškot a pak na něj banán)
  6. Pomocí špejle banán točte dokola a polejvejte polevou ze lžičky na něj.
  7. Následně vložte do ledničky, aby poleva ztuhla
  8. Dobrou chuť.