• borůvky
  • jahody
  • trocha tvarohu
  • 1 bílý jogurt
  • půlka čokolády

Netradiční recept na ovoce polité čokoládou. Jedná se o chuťovou bombu, kterou si můžete občas dopřát. Určitě ne každý den, protože kvůli čokoládě má dost kalorií, ovšem občasná změna je vždy přínosná, oproti běžnému dietnímu jídlu.  Toto ovoce polité čokoládou doporučuji konzumovat v dopoledních hodinách ke snídani, či svačině. Recept je přínosný pro váš imunitní systém, protože jahody obsahují vysoké množství vitamínu C, dále borůvky jsou bohaté na antioxidanty a dokáží pročistit váš organizmus. Důležitá je kvalitní čokoláda například s 85% kakaa. Rozhodně NE nekvalitní čokoláda, či  čokoláda na vaření, která je plná ztuženého tuku a přidaného cukru.

Pozor: Tento recept je vhodný především do období s méně přísnou dietou a slouží jako zpestření a obohacení všedního jídelníčku. Nedoporučuji konzumovat často ovoce polité čokoládou.

Postup Jak na ovoce polité čokoládou:

  1. Vezměte jeden bílý jogurt (Například: Olma Klasik bílý jogurt) a vyprázdněte ho do misky.
  2. Následně nakrájejte jahody na plátky a vložte je na jogurt v misce a na ně nasypte borůvky.
  3. Připravte si dva hrnce jeden větší, do kterého nalejte vodu a druhý menší, kam přidejte čokoládu.
  4. Následně vložte malý hrnec do velkého a vařte ve vodní lázni, dokud se čokoláda nerozteče.
  5. Následně rozteklou čokoládu nalijte do misky na ovoce.
  6. Na závěr můžete přidat trochu tvarohu, kterým chutě ovoce můžete kombinovat.

Tip: Pokud chcete mít více čokolády můžete k ní při rozehřívání přilít trochu mléka, kterým se zředí a zvětší svůj objem.