- 1 zralé avokádo
- 150ml kokosového mléka
- 2 lžičky stevie
- hrst kokosu
- hrst pistácie
Dnešní recept na netradiční zmrzlinu z avokáda s kokosem a pistáciemi vás určitě zaujme zvláštní máslovou chutí. Obsahově se jedná o recept plný zdravých nenasycených tuků a vitamínů. Například díky avokádu je zmrzlina plná vitamínů C, E, K B3, B5 a dalších, dále spoustu minerálních látek (draslík, magnesium). Pistácie jsou bohatým zdrojem železa a kyseliny listové, která podporuje tvorbu červených krvinek. Díky kombinaci avokáda a pistácií se vitamíny dostanou do těla v mnohem větším množství, nežli při samostatné konzumaci.
Info: Recept doporučuji, jako dopolední svačinu k osvěžení v letních parných dnech.Kromě osvěžení posílí váš imunitní systém.
Postup na avokádovo pistáciovou zmrzlinu:
- Recept je naprosto jednoduchý a zvládne ho každý během chvilky.
- Připravte si zralé avokádo (zralost poznáte černými skvrnami na slupce, či je celé černé).
- Avokádo rozkrojte napůl (uvnitř je velká pecka nepůjde rozkrojit, ale musíte nožem pecku objet dokola). Následně s avokádem zatočte třeba po směru hodinových ručiček, abyste ho rozpůlili od pecky, kterou pak vyndejte.
- Vezměte si lžíci a obě půlky avokáda vydlabejte, aby zbyla prázdná slupka.
- Vydlabaný vnitřek avokáda vložte do misky. K avokádu přilijte 150ml kokosového mléka.
- Následně přidejte hrst kokosu, hrst vyloupaných pistácií a 2 lžíce stevie, či jiného sladidla.
- Vše důkladně, opravdu důkladně rozmixujte. Následně vložte do mrazáku, dokud nebudete mít konzistenci zmrzliny.
Tip: Po vyndání z mrazáku při servírování můžete ještě zmrzlinu ozdobit posypáním trochou nasekaného kokosu.