- 120 g žitné mouky
- 220 g arašídového másla
- 80 g kokosu
- 40 g stevie
- 4 lžíce holandského kakaa
- 2 žloutky
- trocha vody
Pokud nemáte alergii na arašídy doporučuji vám vyzkoušet tento úžasný recept na dietní arašídovo-kakaové sušenky, které si můžete občas dopřávat bez výčitek. Jedná se o skvělou svačinu na cesty, kterou si jednoduše vezmete s sebou do práce, či školy. Základní surovinou pro arašídové sušenky, jak již z názvu je patrné jsou arašídy, přesněji arašídové máslo, které můžete zakoupit v každém obchodu.
Tip: Osobně doporučuji si počkat vždy na Americký týden v Lidlu, kde mají skvělé arašídové máslo McEnnedy s 95% obsahem arašídů a nakoupit ho do zásoby.
Postup na arašídové sušenky:
- Připravte si misku, do které vložte: 120g žitné mouky, dále 220g arašídového másla, 80g nastrouhaného kokosu.
- Pro oslazení přidáme 40g stevie.
- Čokoládovou chuť navodíte přidáním 4 lžic pravého Holandského hořkého kakaa.
- Poté vezměte 2 vajíčka a oddělte žloutek od bílku. Žloutky vložte do misky.
- Vše důkladně promíchejte a dle potřeby přidejte trochu vody.
- Následně z hmoty uhněťte těsto a vložte ho na 30 minut odpočinout do ledničky.
- Po vyndání z ledničky uválejte z těsta kuličky.
- Připravte si pekáč, na který vložte pečící papír.
- Na pečící papír dámte kuličky z těsta a splácnete je do tvaru placky vidličkou.
- Nakonec pekáč vložíte do trouby a pečete 10-15 minut při 200 stupních Celsia.
- Hotovo přeji dobrou chuť.