• 120 g žitné mouky
  • 220 g arašídového másla
  • 80 g kokosu
  • 40 g stevie
  • 4 lžíce holandského kakaa
  • 2 žloutky
  • trocha vody

Pokud nemáte alergii na arašídy doporučuji vám vyzkoušet tento úžasný recept na dietní arašídovo-kakaové sušenky, které si můžete občas dopřávat bez výčitek.  Jedná se o skvělou svačinu na cesty, kterou si jednoduše vezmete s sebou do práce, či školy.  Základní surovinou pro arašídové sušenky, jak již z názvu je patrné jsou arašídy, přesněji arašídové máslo, které můžete zakoupit v každém obchodu.

Tip: Osobně doporučuji si počkat vždy na Americký týden v Lidlu, kde mají skvělé arašídové máslo McEnnedy s 95% obsahem arašídů a nakoupit ho do zásoby.

Postup na arašídové sušenky:

  1. Připravte si misku, do které vložte: 120g žitné mouky, dále 220g arašídového másla, 80g nastrouhaného kokosu.
  2. Pro oslazení přidáme 40g stevie.
  3. Čokoládovou chuť navodíte přidáním 4 lžic pravého Holandského hořkého kakaa.
  4. Poté vezměte 2 vajíčka a oddělte žloutek od bílku. Žloutky vložte do misky.
  5. Vše důkladně promíchejte a dle potřeby přidejte trochu vody.
  6. Následně z hmoty uhněťte těsto a vložte ho na 30 minut odpočinout do ledničky.
  7. Po vyndání z ledničky uválejte z těsta kuličky.
  8. Připravte si pekáč, na který vložte pečící papír.
  9. Na pečící papír dámte kuličky z těsta a splácnete je do tvaru placky vidličkou.
  10. Nakonec pekáč vložíte do trouby a pečete 10-15 minut při 200 stupních Celsia.
  11. Hotovo přeji dobrou chuť.

Odkaz na Facebook FanPage stránky Kamily Pavlíčkové Bikini Fitness

'
);


&source=shareaholic“ rel=“nofollow“ class=“external“ title=“Tweetnout článek!“>