• 250g červené řepy
  • 100g celozrnné mouky
  • 2 vejce
  • 2 lžíce kakaa
  • 3 lžíce stevie
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 70 g min. 70% čokolády
  • nasekané mandle.

Dnešní recept na dietní buchtu je netradiční a originální, poněvadž hlavní složkou je červená řepa.  Červená řepa obsahuje velké množství zdraví prospěšné kyseliny listové, dále vitamínu C. Znatelně podporuje imunitu a pomáhá při zácpě.  Jedna z výhod červené řepy v dietě jsou její antioxidační účinky, díky níž jsou z těla odváděny nežádoucí látky. Výsledná buchta z řepy s čokoládou vás určitě chuťově příjemně překvapí. Sice kvůli obsahu čokolády se tento recept nehodí do přísných diet, ovšem při použití kvalitní čokolády s vysokým podílem kakaa, nejlépe 70% a více se nejedná o tak zásadní nutriční problém.

Buchtu doporučuji jíst v dopoledních hodinách, kdy získanou energii zní, tělo využije pro svůj chod a nedojde k uložení kalorií do tuků.

Postup na čokoládovou buchtu s řepou:

  1. Připravte si řepu  cca 250g a okrájejte jí. Následně jí nakrájejte na čtverečky.
  2. Řepu 20 minut povařte a následně povařenou řepu důkladně rozmixujte.
  3. Rozmixovanou řepu přendejte do misky.
  4. Následně do misky přidejte 100g celozrnné mouky, nebo ovesné a 2 vajíčka.
  5. Přidejte také 2 lžíce stevie, 2 lžíce kakaa (pravého hořkého) a 2 lžíce olivového oleje.
  6. Vedle v hrnci si rozehřejte 70g kvalitní čokolády ve vodní lázni.
  7. Následně cca 50g rozehřáté čokolády nalijte do misky a zbylou nechte v horké vodě, požijete jí na polevu.
  8. Všechny složky v misce důkladně promíchejte.
  9. Výslednou hmotu vložte na pečící papír do formy a dejte do trouby na 10 minut při 200 stupňů Celsia.
  10. Upečenou buchtu nechte vychladnout, poté ji ozdobte zbylou čokoládou a nasekanými mandlemi.
  11. Dobrou chuť.

Odkaz na Facebook FanPage stránky Kamily Pavlíčkové Bikini Fitness