- Půl jablíčka
- 40g vloček
- 10g goji (kustovnice)
- Skořice
- Podle chuti 15g oříšků
Jednoduché jablečné sušenky z jablka, ovesných vloček, kustovnice a dalších skvělých surovin. Ovesné vločky vám dodají enegii na několik hodin, díky obsahu plnohodnotných surovin. Kustovnice, neboli goji obsahuje mnoho druhů aminokyselin a celou škálu vitamínů. Kustovnice je původem z Číny, kde se používá po staletí, pro její příznivé účinky na lidské zdravé.
Postup na dietní jablečné sušenky:
- Nejprve vezměte 15g kustovnice (goji) a dejte jí namočit do vody.
- Následně ezměte jablko, škrabkou oškrábejte šlupku, vydlabejte vnitřek a rozpulte ho na půl.
- Půlku jablka vložte do misky a přidejte 40g ovesných vloček, 15g oříšků (například mandlí) a trochu skořice.
- Vše důkladně rozemelte na kaši a do kaše přimíchejte kustovnici.
- Připravte si pekáč, který vystelte pečícím papírem.
- Na pečící papír „nakydejte“ smíchanou hmotu.
- Pekáč vložte do trouby a pečte po dobu 15 minut při 160 stupních Celsia.
- Hotovo.
Autorem receptu je Eva Turkova – fitness athlete & coach navštivte její FB FanPage stránky ZDE.