• 1 banán
  • kešu máslo
  • kokos

Kokosky jsou nedílnou součástí vánočního cukroví, ale můžete si je dopřávat po celý rok. Samozřejmě v upravené zdravé verzi.  Základem receptu je kokos, který můžete zakoupit celý, doma ho rozbít a následně nastrouhat, či mnohem snazší možnost je zakoupit již nastrouhaný, který mají v každém supermarketu. Kokos je velice zdravý obsahuje vysoké množství vlákniny, vápníku a zdravých tuků.

Zajímavost: V dnešní době je na vzestupu obliba kokosového oleje, který se používá i na smažení.

Postup na dietní kokosky:

  1. Připravte si banán, který oloupejte a nakrájejte na kolečka.
  2. Následně ho vložte do misky a rozmixujte na kaši.
  3. Přidejte 3 lžíce kešu másla (Kešu máslo si můžete vytvořit sami doma jednoduše přidáte do misky kešu ořechy a trochu olivového oleje a rozmixujete na máslo.)
  4. Nakonec nasypte do misky nastrouhaný kokos, tak aby se hmota v misce lepila.
  5. Důkladně vše smíchejte a připravte si pekáč na který dejte pečící papír.
  6. Následně ze smíchané hmoty na pečící papír vytvořte takové „bobky“ kokosky.
  7. Pekáč vložte do trouby a pečte po dobu cca 10 minut při 200 stupních Celsia, že jsou kokosky hotové poznáte, podle toho, že začnou hnědnout špičky.

Odkaz na Facebook FanPage stránky Kamily Pavlíčkové Bikini Fitness