- 1 banán
- kešu máslo
- kokos
Kokosky jsou nedílnou součástí vánočního cukroví, ale můžete si je dopřávat po celý rok. Samozřejmě v upravené zdravé verzi. Základem receptu je kokos, který můžete zakoupit celý, doma ho rozbít a následně nastrouhat, či mnohem snazší možnost je zakoupit již nastrouhaný, který mají v každém supermarketu. Kokos je velice zdravý obsahuje vysoké množství vlákniny, vápníku a zdravých tuků.
Zajímavost: V dnešní době je na vzestupu obliba kokosového oleje, který se používá i na smažení.
Postup na dietní kokosky:
- Připravte si banán, který oloupejte a nakrájejte na kolečka.
- Následně ho vložte do misky a rozmixujte na kaši.
- Přidejte 3 lžíce kešu másla (Kešu máslo si můžete vytvořit sami doma jednoduše přidáte do misky kešu ořechy a trochu olivového oleje a rozmixujete na máslo.)
- Nakonec nasypte do misky nastrouhaný kokos, tak aby se hmota v misce lepila.
- Důkladně vše smíchejte a připravte si pekáč na který dejte pečící papír.
- Následně ze smíchané hmoty na pečící papír vytvořte takové „bobky“ kokosky.
- Pekáč vložte do trouby a pečte po dobu cca 10 minut při 200 stupních Celsia, že jsou kokosky hotové poznáte, podle toho, že začnou hnědnout špičky.