- 100g ovesných vloček (drcených, nasekaných)
- 1 bílý jogurt
- 1 tvaroh (250g)
- voda
- stevia (či jiné sladidlo),
- marmeláda
Když někdo řekne slovo „vdolky“, tak snad každému člověku se vybaví mládí, kdy se jimi člověk u babičky „ládoval“. Samozřejmě je jasné, že vdolky do diety jsou naprosto nevhodné z důvodu složení. Můžete si ovšem upéci, takovou ovesnou obdobu vdolků. Takovéto ovesné vdolky si můžete občas dopřát bez hlodání svědomí. Ovesné vločky jsou základním zdrojem plnohodnotných sacharidů, které tělu dodávají energii na několik hodin, včetně pocitu zasycení. Tento recept díky ovesným vločkám a tvarohu, má vyvážený poměr sacharidů a bílkovin. Jediný nač si musíte dát pozor je použitá marmeláda. Doporučuji udělat si vlastní domácí marmeládu, či v obchodech můžete nalézt v sekci speciální výživy marmelády bez přidaného cukru, případně doslazené sladidly.
Doporučuji nejíst ovesné vdolky více, jak jednou týdně. Zároveň je konzumujte v dopoledních hodinách, kdy máte jistotu že energii získanou z nich tělo spotřebuje na pohybovou aktivitu.
Postup na ovesné dietní vdolky:
- Připravte si jeden jogurt, dále 100g ovesných vloček a trochu vody. Tyto suroviny vložte do misky a rukama z nich propracujte „těsto“, či lepivou hmotu. Množství přidané vody závisí na konzistenci hmoty, aby nebyla příliš suchá, či naopak nesmí být kašovitá.
- Připravte si pekáč na který vložte pečící papír.
- Na pečící papír pomocí polévkové lžíce z hmoty/těsta v misce uděláme malé kulaté placičky.
- Poté na placičky přidáme tvaroh (můžete použít odtučněný), který osladíte stévií, či jiným sladidlem.
- Na konec na vršek přijde troška marmelády.
- Poté vložte pekáč do trouby a pečte při 150 stupních přibližně 15-20 minut.
- Hotovo, přeji dobrou chuť.