• 80g ovesných vloček
  • 250 ml mléka
  • oříšky
  • 1 lžíce hořkého kakaka
  • 15g proteinu čokoládového

Ovesná kaše, aneb základní recept z ovesných vloček. Jedná se o skvělé potréninkové jídlo, které dodá tělu potřebné sacharidy, který vypotřebovalo při tréninku. Ovesnou kaši můžete pomocí dnešního receptu udělat jednoduše v mikrovlnné troubě během pár minut. Ovesná kaše již nemusí být klasický „blivajz“ můžete si jí vylepšit a ochutit, dle svého. Osobně doporučuji přidat do ovesné kaše protein, díky čemuž zvýšíte podíl bílkovin a zároveň kaši ochutíte a osladíte.

Můžete také přidat pravé hořké kakao, pro čokoládovou chuť a trochu oříšků, například oloupané mandle. Díky tomu bude ovesná kaše obsahovat všechny základní živiny: sacharidy, bílkoviny a zdravé nenasycené tuky z ořechů.

Postup na ovesnou kaši z mikrovlnky:

  1. Připravte si talíř, který je vhodný do mikrovlnné trouby.
  2. Nasypte do něj ovesné vločky, nejlépe drcené 80g.
  3. Vločky zalijte 250ml mlékem a přidejte trochu skořice, 1 lžíci hořkého kakaa a 15g proteinu (půlku odměrky)
  4. Vše zamíchejte a nechte chvíli odpočinout, aby vločky změkly.
  5. Vložte do mikrovlnné trouby na 2 minuty.
  6. Následně talíř vyndejte, promíchejte vločky znovu lžící
  7. Vložte talíř zpátky na 1-2 minuty.
  8. Hotovo.

 Tip: K ovesné kaši se hodí proteinový shake z mléka s odměrky proteinu.