- Kostka mraženého špenátu
- Stroužek česneku
- Balení přírodního Šmakouna
- 2 vajíčka
- Kousek pórku (nebo cibule)
Pokud hledáte recept na dnešní dietní večeři, doporučuji vyzkoušet dietní špenátové karbanátky, které nemají takřka žádné sacharidy a skvěle se hodí do nízko sacharidových diet, včetně sacharidových vln s nízkým denním limitem. Špenát je skvělá zelenina plná vitamínů a minerálů. Součástí receptu je i přírodní Šmakoun, který obsahuje minimum tuků, ale hodně bílkovin. Další příděl bílkovin získá vaše tělo z přidaných vajíček. Včetně zdravých tuků, které pomáhají snížit špatný cholesterol. Vyzkoušejte tento recept bezmasé karbanátky , které pomůžou zbořit všednost klasických nízko sacharidových receptů.
Postup na dietní špenátové karbanátky:
- Pokud jste koupili zmrzlý špenát Bonduelle listový, který je rozdělen na dvě kostky, tak vezměte jednu kostku.
- Nechte ho rozmrznout a následně špenátové listy natrhejte.
- Vezměte pórek omyjte ho a nakrájejte ho na kolečka.
- Očistěte stroužek česneku a prolisujte.
- Připravte si balení přírodního Šmakouna a půlku nastrouhejte nahrubo a druhou půlku na jemno.
- Všechno dejte do misky a přidejte 2 vajíčka, následně vše smíchejte.
- Pokud je třeba přidejte trochu vody.
- Připravte si pekáč, který vystelte pečící papír.
- Na pečící papír lžící vytvořte ze smíchaného těsta karbanátky.
- Pekáč vložte do trouby a pečte po dobu 20 minut při 170 stupních Celsia.
- Hotovo.
Autorem receptu je Eva Turkova – fitness athlete & coach navštivte její FB FanPage stránky ZDE.