• Ovesné vločky (drcené)
  • 1 bílý jogurt
  • 1 tvaroh (250g)
  • arašídové máslo
  • 1 odměrka proteinu (30g)
  • skořice

Dnešní recept bude takový odlehčený. Základní surovina jsou ovesné vločky, tvaroh a protein. Díky těmto složkám bude mít koláč dostatek kvalitních sacharidů z ovesných vloček, dále dostatek bílkovin z proteinu a tvarohu. Tvaroh má ještě jednu specifickou vlastnost, že obsahuje bílkovinu Kaisen, která se v těle člověka postupně uvolňuje až 7 hodin a po tuto dobu zásobuje tělo bílkovinami.

Tip: V receptu je použito arašídové máslo, pokud máte zrovna mimo dietní období můžete použít Nutellu, s kterou má koláč zcela jinou chuť.

Postup na ovesný proteinový koláč:

  1. V misce smíchejte ovesné vločky s vodou a jogurtem.
  2. Připravte si pekáč, na který dejte pečící papír.
  3. Poté hmotu z misky rozprostřete po pekáči, vytvořte velkou placku.
  4. Placku pomažte arašídovým máslem
  5. V další misce smíchejte tvaroh s proteinem.
  6.  Poté smíchaný tvaroh dejte na vrh placky.
  7. Nakonec posypte skořicí
  8. Pekáč vložte do trouby a pečte s teplotou 150 stupňů, dokud se nevytvoří na povrchu krustička.
  9. Nechte vychladnout a poté rozkrájejte.
  10. Přeji dobrou chuť.

Odkaz na Facebook FanPage stránky Kamily Pavlíčkové Bikini Fitness