- Ovesné vločky (drcené)
- 1 bílý jogurt
- 1 tvaroh (250g)
- arašídové máslo
- 1 odměrka proteinu (30g)
- skořice
Dnešní recept bude takový odlehčený. Základní surovina jsou ovesné vločky, tvaroh a protein. Díky těmto složkám bude mít koláč dostatek kvalitních sacharidů z ovesných vloček, dále dostatek bílkovin z proteinu a tvarohu. Tvaroh má ještě jednu specifickou vlastnost, že obsahuje bílkovinu Kaisen, která se v těle člověka postupně uvolňuje až 7 hodin a po tuto dobu zásobuje tělo bílkovinami.
Tip: V receptu je použito arašídové máslo, pokud máte zrovna mimo dietní období můžete použít Nutellu, s kterou má koláč zcela jinou chuť.
Postup na ovesný proteinový koláč:
- V misce smíchejte ovesné vločky s vodou a jogurtem.
- Připravte si pekáč, na který dejte pečící papír.
- Poté hmotu z misky rozprostřete po pekáči, vytvořte velkou placku.
- Placku pomažte arašídovým máslem
- V další misce smíchejte tvaroh s proteinem.
- Poté smíchaný tvaroh dejte na vrh placky.
- Nakonec posypte skořicí
- Pekáč vložte do trouby a pečte s teplotou 150 stupňů, dokud se nevytvoří na povrchu krustička.
- Nechte vychladnout a poté rozkrájejte.
- Přeji dobrou chuť.