- 80g ovesných vloček
- 250 ml mléka
- oříšky
- 1 lžíce hořkého kakaka
- 15g proteinu čokoládového
Ovesná kaše, aneb základní recept z ovesných vloček. Jedná se o skvělé potréninkové jídlo, které dodá tělu potřebné sacharidy, který vypotřebovalo při tréninku. Ovesnou kaši můžete pomocí dnešního receptu udělat jednoduše v mikrovlnné troubě během pár minut. Ovesná kaše již nemusí být klasický „blivajz“ můžete si jí vylepšit a ochutit, dle svého. Osobně doporučuji přidat do ovesné kaše protein, díky čemuž zvýšíte podíl bílkovin a zároveň kaši ochutíte a osladíte.
Můžete také přidat pravé hořké kakao, pro čokoládovou chuť a trochu oříšků, například oloupané mandle. Díky tomu bude ovesná kaše obsahovat všechny základní živiny: sacharidy, bílkoviny a zdravé nenasycené tuky z ořechů.
Postup na ovesnou kaši z mikrovlnky:
- Připravte si talíř, který je vhodný do mikrovlnné trouby.
- Nasypte do něj ovesné vločky, nejlépe drcené 80g.
- Vločky zalijte 250ml mlékem a přidejte trochu skořice, 1 lžíci hořkého kakaa a 15g proteinu (půlku odměrky)
- Vše zamíchejte a nechte chvíli odpočinout, aby vločky změkly.
- Vložte do mikrovlnné trouby na 2 minuty.
- Následně talíř vyndejte, promíchejte vločky znovu lžící
- Vložte talíř zpátky na 1-2 minuty.
- Hotovo.
Tip: K ovesné kaši se hodí proteinový shake z mléka s odměrky proteinu.