- 850g mléčné rýže
 - 3 vejce
 - 50 g mouka s kypřícím práškem
 - Špetka šafránu
 - Špetka vanilky
 - Forma na pečení (26 cm, 5cm vysoká)
 - Sprej proti připékání
 
Máte rádi koláče, ale děsíte se při pomyšlení, že jsou plné cukrů a většinou i tuků, ovšem vzdát se jich nechcete? Mám pro vás řešení jedná se o recept na rýžový koláč. Tento koláč je plný kvalitních sacharidů, žádných jednoduchých cukrů.
Postup na čerstvé Mango Parfait :
- Předehřejte troubu na 200 ° C
 - Oddělte žloutky od bílků
 - Smíchejte žloutky do misky s moukou s kypřícím práškem a mléčnou rýží
 - Rozšlehejte bílky a případně přidejte sladidlo
 - Vložte vše do misky a pár sekund rozmixujte směs s rozšlehanými bílky
 - Nyní vložte hmotu do nepřipékavé formy, nebo použijte sprej proti připékání.
 - Vložte do předehřáté trouby a pečte 45 minut až 1 hodinu při teplotě 180 ° C
 - Následně nechte vychladnout a můžete podávat.
 
Kalorická tabulka 1/8 koláče:
| složení: | hodnota: | 
| Energie: | 151cal | 
| Bílkoviny: | 7g | 
| Sacharidy: | 24g (z toho cukry 6g) | 
| Tuky: | 3g (z toho nasycené 1g) | 

			
								
				


