• 850g mléčné rýže
  • 3 vejce
  • 50 g mouka s kypřícím práškem
  • Špetka šafránu
  • Špetka vanilky
  • Forma na pečení (26 cm, 5cm vysoká)
  • Sprej proti připékání

Máte rádi koláče, ale děsíte se při pomyšlení, že jsou plné cukrů a většinou i tuků, ovšem vzdát se jich nechcete? Mám pro vás řešení jedná se o recept na rýžový koláč. Tento koláč je plný kvalitních sacharidů, žádných jednoduchých cukrů.

Postup na čerstvé Mango Parfait :

  1. Předehřejte troubu na 200 ° C
  2. Oddělte žloutky od bílků
  3. Smíchejte žloutky do misky s moukou s kypřícím práškem a mléčnou rýží
  4. Rozšlehejte bílky a případně přidejte sladidlo
  5. Vložte vše do misky a pár sekund rozmixujte směs s rozšlehanými bílky
  6. Nyní vložte hmotu do nepřipékavé formy, nebo použijte sprej proti připékání.
  7. Vložte do předehřáté trouby a pečte  45 minut až 1 hodinu při teplotě 180 ° C
  8. Následně nechte vychladnout a můžete podávat.

Kalorická tabulka 1/8 koláče:

složení: hodnota:
Energie: 151cal
Bílkoviny: 7g
Sacharidy: 24g (z toho cukry 6g)
Tuky: 3g (z toho nasycené 1g)

 

Odkaz fitness recipes