- 850g mléčné rýže
- 3 vejce
- 50 g mouka s kypřícím práškem
- Špetka šafránu
- Špetka vanilky
- Forma na pečení (26 cm, 5cm vysoká)
- Sprej proti připékání
Máte rádi koláče, ale děsíte se při pomyšlení, že jsou plné cukrů a většinou i tuků, ovšem vzdát se jich nechcete? Mám pro vás řešení jedná se o recept na rýžový koláč. Tento koláč je plný kvalitních sacharidů, žádných jednoduchých cukrů.
Postup na čerstvé Mango Parfait :
- Předehřejte troubu na 200 ° C
- Oddělte žloutky od bílků
- Smíchejte žloutky do misky s moukou s kypřícím práškem a mléčnou rýží
- Rozšlehejte bílky a případně přidejte sladidlo
- Vložte vše do misky a pár sekund rozmixujte směs s rozšlehanými bílky
- Nyní vložte hmotu do nepřipékavé formy, nebo použijte sprej proti připékání.
- Vložte do předehřáté trouby a pečte 45 minut až 1 hodinu při teplotě 180 ° C
- Následně nechte vychladnout a můžete podávat.
Kalorická tabulka 1/8 koláče:
složení: | hodnota: |
Energie: | 151cal |
Bílkoviny: | 7g |
Sacharidy: | 24g (z toho cukry 6g) |
Tuky: | 3g (z toho nasycené 1g) |