- 250 ml mléka
- rozpustné kafe
- půlka odměrky proteinu
- skořice
Vytvořit chutné proteinové ledové kafe je trochu věda, ale postupem času jsem vypiloval postup, tak aby se v ledové kávě nenacházely žádné hrudky proteinu. Chuť proteinové ledové kávy ovlivníte množstvím rozpustného kafe a množstvím přidaného proteinu a především jeho příchutí. Doporučuji protein s příchutí čokoláda, čokoláda oříšek, čokoláda kokos, atd.Toto kafe je nejen osvěžující a velice vhodné do letních parných dnů, ale především má v sobě i vysoké množství bílkovin.
Tip: Pokud nedržíte dietu můžete si na kafe dát šlehačku a posypat jí skořicí.
Postup na ledové proteinové kafe:
- Do 300ml sklenice dejte 2 vrchovaté lžíce rozpustné kávy (například: Jacobs Velvet).
- Dejte hřát vodu do varné konvice a mezi tím, co se bude voda hřát nalijte 250ml studeného mléka do shakeru a přijdete půlku odměrky proteinu. Následně shaker zavřete a pořádně protřepejte.
- Nalijte cca 20-30ml vařicí vody na dno sklenice, aby káva rozpustila a zalijte mlékem s proteinem ze shakeru.
- Nápoj zamíchejte lžičkou. Můžete přidat kostky ledu, pokud máte v mrazáku a na vrch dát šlehačku. Na závěr posypte šlehačku trochou skořice.
- Přeji dobrou chuť.
Pokud nemáte shaker, lze nalít mléko do vedlejší sklenice a lžicí v ní protein důkladně promíchat, aby nebyly hrudky