• 100g vloček
  • 100g Šmakoun brusinka&goji
  • 100g lesního ovoce
  • 10g kustovnice
  • 2 lžičky psyllia
  • 1 vajíčko

Hledáte dietní snídani, či svačinu ke kávě? Vyzkoušejte tento recept na dietní ovesný nákyp s lesním ovocem.  Hlavní složkou jsou ovesné vločky, které nahrazují nezdravou mouku. Dále mražená směs lesního ovoce, můžete jí zakoupit v každém supermarketu. Například v Lidlu mají velice dobrou směs. V neposlední řadě budete také potřebovat Šmakouna brusinka a goji. Ovesný nákyp obsahuje velké množství kvalitních plnohodnotných sacharidů, které vám dodají energii na celé dopoledne.

Tip: Pokud nemáte rádi lesní ovoce můžete místo něj přidat například: jablka, jahody, banán.

Postup na ovesný nákyp s lesním ovocem:

  1. Připravte si misku a vložte do ní 100g mražené lesní směsi. Zalijte ho vodou a vmíchejte do něj 2 čajové lžíčky Psyllia.
  2. Vezměte Šmakouna Brusinka a Goji a nastrouhejte ho do nové misky. Následně do ní přidejte ovesné vločky.
  3. Rozbijte jedno vajíčko a oddělte bílek od žloutku. Žloutek vložte do misky s ovesnými vločkami a z bílku vyšlehejte sníh.
  4. Následně všechny misky smíchejte do jedné, dle potřeby můžete přilít vodu.
  5. Vezměte formu kulatou na dort/koláč a vymažte jí kokosovým olejem.
  6. Následně do ní dejte vzniklou směs z misky.
  7. Formu dejte péct do trouby na 30 minut při 200 stupních Celsia a následně na 10 minut při 150 stupních Celsia.
  8. Hotovo.

Tip: Doporučuji k nákypu k pití kávu, či proteinový shake  (mléko s odměrkou proteinu).

Autorem receptu je Eva Turkova – fitness athlete & coach navštivte její FB FanPage stránky ZDE.

'
);


&source=shareaholic“ rel=“nofollow“ class=“external“ title=“Tweetnout článek!“>