- 100g vloček
- 100g Šmakoun brusinka&goji
- 100g lesního ovoce
- 10g kustovnice
- 2 lžičky psyllia
- 1 vajíčko
Hledáte dietní snídani, či svačinu ke kávě? Vyzkoušejte tento recept na dietní ovesný nákyp s lesním ovocem. Hlavní složkou jsou ovesné vločky, které nahrazují nezdravou mouku. Dále mražená směs lesního ovoce, můžete jí zakoupit v každém supermarketu. Například v Lidlu mají velice dobrou směs. V neposlední řadě budete také potřebovat Šmakouna brusinka a goji. Ovesný nákyp obsahuje velké množství kvalitních plnohodnotných sacharidů, které vám dodají energii na celé dopoledne.
Tip: Pokud nemáte rádi lesní ovoce můžete místo něj přidat například: jablka, jahody, banán.
Postup na ovesný nákyp s lesním ovocem:
- Připravte si misku a vložte do ní 100g mražené lesní směsi. Zalijte ho vodou a vmíchejte do něj 2 čajové lžíčky Psyllia.
- Vezměte Šmakouna Brusinka a Goji a nastrouhejte ho do nové misky. Následně do ní přidejte ovesné vločky.
- Rozbijte jedno vajíčko a oddělte bílek od žloutku. Žloutek vložte do misky s ovesnými vločkami a z bílku vyšlehejte sníh.
- Následně všechny misky smíchejte do jedné, dle potřeby můžete přilít vodu.
- Vezměte formu kulatou na dort/koláč a vymažte jí kokosovým olejem.
- Následně do ní dejte vzniklou směs z misky.
- Formu dejte péct do trouby na 30 minut při 200 stupních Celsia a následně na 10 minut při 150 stupních Celsia.
- Hotovo.
Tip: Doporučuji k nákypu k pití kávu, či proteinový shake (mléko s odměrkou proteinu).
Autorem receptu je Eva Turkova – fitness athlete & coach navštivte její FB FanPage stránky ZDE.