• 100g vloček
  • 200g lesního ovoce
  • 1 vajíčko
  • Štíhlé nudle (celé balení)
  • 30g mandlí

Na internetu koluje velice vtipné video z pořadu Prostřeno, kde dělá soutěžícím problém správně vyslovit název úžasného dezertu cheesecake. Tento dezert je celosvětově velmi oblíbený a stejně, jak je oblíbený je i nezdravý a v dietě si ho rozhodně nemůžete dopřávat. Pokud si neupečete vlastní dietní cheesecake podle dnešního receptu. Kde základem není žádná mouka, ale Šmakoun štíhlé nudle. Dále je cheesecake ochucen směsí lesního ovoce, kterou můžete zakoupit mraženou v každém supermarketu. Cheesecake se skvěle hodí jako dezert ke kávě.

Postup na dietní cheesecake:

  1. Do mixovací nádoby vložte 100g ovesných vloček, dále 20g mandlí a 1 vajíčko.
  2. Vše spolu důkladně rozmixujte na hustší těsto, případně přilijte vodu, aby se těsto nedrolilo.
  3. Těsto vložte do kulaté pečící formy vymazané kokosovým olejem a vložte na chvíli do trouby předehřáté na 150 stupňů Celsia.
  4. Mezi tím, co bude těsto v troubě péci vezměte celé balení Šmakounových tenkých nudlí a se skořicí a trochou vody je rozmixujte na konzistenci měkkého tvarohu.
  5. Vyndejte z trouby formu napatlejte na hořejšek těsta rozmixované Šmakounovy nudle a vyskládejte nahoru směs lesního ovoce a zbylých 10g mandlí.
  6. Formu vložte zpátky do trouby a pečte cca 30 minut na 170 stupňů Celsia.
  7. Po upečení dejte chladit do ledničky.
  8. Hotovo přeji dobrou chuť.

Tip:K tomuto dezertu se skvěle hodí káva a v letních dnech si můžete udělat proteinovou ledovou kávu, podle receptu ZDE.

Autorem receptu je Eva Turkova – fitness athlete & coach navštivte její FB FanPage stránky ZDE.

'
);


&source=shareaholic“ rel=“nofollow“ class=“external“ title=“Tweetnout článek!“>