- 50g drcených vloček
- Banán
- 1 vajíčko
- Kustovnice
- Troška kypřícího prášku
- Šmakoun lískooříškový krém
Pokud máte rádi banán, tak dnešní článek je přesně pro vás. Banán je sice více kalorické ovoce s vyšším obsahem cukrů. Ovšem pokud si ho dopřejete jednou za čas a v dopoledních hodinách, kdy vaše tělo veškerou energii z něj spotřebuje pro svůj chod nic se neděje. Základem dortu jsou ovesné vločky, které jsou plné vlákniny, vitamínů a plnohodnotných sacharidů, dále již zmíněný banán.
Postup na banánový dort:
- Připravte si jeden banán, ten oloupejte a rozpulte na dvě poloviny.
- Jednu polovinu banánu dejte do misky a rozmačkejte vidličkou.
- Dále přidejte drcené ovesné vločky 50g (můžete je předtím rozmixovat v mixéru).
- V poslední řadě přidejte 1 vajíčko, trochu kustovnice a trochu kypřícího prášku.
- Důkladně promíchejte a připravte si formu na pečení, tu můžete vymazat, ale v lepším případě jí vystlat pečícím papírem.
- Smíchaný obsah misky dejte do formy a tu vložte do trouby.
- Pečte po dobu 15 minut při 170 stupních Celsia.
- Po upečení nechte chvilku vychladnout a upečenou buchtu rozřízněte podélně na dvě půlky.
- Vnitřní strany půlek pomažte Šmakounovým lískooříškovým krémem a nakrájejte na kolečka zbylou půlku banánu a vložte je na krém.
- Zase oddělené půlky na sebe připlácněte a máte hotovo.
- Přeji dobrou chuť.
Tip: Kromě vnitřních stran můžete pomazat krémem i horní část dortu.
Autorem receptu je Eva Turkova – fitness athlete & coach navštivte její FB FanPage stránky ZDE.