• 50g drcených vloček
  • Banán
  • 1 vajíčko
  • Kustovnice
  • Troška kypřícího prášku
  • Šmakoun lískooříškový krém

Pokud máte rádi banán, tak dnešní článek je přesně pro vás. Banán je sice více kalorické ovoce s vyšším obsahem cukrů. Ovšem pokud si ho dopřejete jednou za čas a v dopoledních hodinách, kdy vaše tělo veškerou energii z něj spotřebuje pro svůj chod nic se neděje.  Základem dortu jsou ovesné vločky, které jsou plné vlákniny, vitamínů a plnohodnotných sacharidů, dále již zmíněný banán.

Postup na banánový dort:

  1. Připravte si jeden banán, ten oloupejte a rozpulte na dvě poloviny.
  2. Jednu polovinu banánu dejte do misky a rozmačkejte vidličkou.
  3. Dále přidejte drcené ovesné vločky 50g (můžete je předtím rozmixovat v mixéru).
  4. V poslední řadě přidejte 1 vajíčko, trochu kustovnice a trochu kypřícího prášku.
  5. Důkladně promíchejte a připravte si formu na pečení, tu můžete vymazat, ale v lepším případě jí vystlat pečícím papírem.
  6. Smíchaný obsah misky dejte do formy a tu vložte do trouby.
  7. Pečte  po dobu 15 minut při 170 stupních Celsia.
  8. Po upečení nechte chvilku vychladnout a upečenou buchtu rozřízněte podélně na dvě půlky.
  9. Vnitřní strany půlek pomažte Šmakounovým lískooříškovým krémem a nakrájejte na kolečka zbylou půlku banánu a vložte je na krém.
  10. Zase oddělené půlky na sebe připlácněte a máte hotovo.
  11. Přeji dobrou chuť.

Tip: Kromě vnitřních stran můžete pomazat krémem i horní část dortu.

Autorem receptu je Eva Turkova – fitness athlete & coach navštivte její FB FanPage stránky ZDE.

'
);


&source=shareaholic“ rel=“nofollow“ class=“external“ title=“Tweetnout článek!“>