• 100g uzeného šmakouna
  • 100g brambor
  • Pár růžiček brokolice
  • 1 vajíčko
  • Česnek
  • Majoránka

Bramboráky zná jistě každý minimálně v celé střední Evropě, patří k tradičnímu pokrmu po několik staletí. Dříve se pekly na plotně kachlových kamen dnes se zpravidla smaží v pánvi s olejem na sporáku.  Kvůli smažení na oleji a obsahu bílé mouky se rozhodně nehodí do diety klasické bramboráky. Pokud si ovšem vytvoříte bramboráky, podle dnešního receptu, tak si je můžete dopřávat bez výčitek i v dietě. Dnešní dietní bramboráky obsahují samozřejmě především brambory, dále uzeného Šmakouna a brokolici. Tento recept se skvěle hodí k dietnímu obědu.

Tip: Pokud nemáte uzeného Šmakouna můžete místo něj přidat kuřecí prsa, které si předem usmažíte, nežli je dáte do bramboráků.

Postup na dietní bramboráky:

  1. Vezměte brambory a oškrabte je, abyste měli očištěných 100g brambor.
  2. Následně si připravte struhadlo a brambory nastrouhejte nahrubo do misky.
  3. K bramborám přistrouhejte také nahrubo půlku uzeného Šmakouna.
  4. Druhou půlku Šmakouna nastrouhejte na jemno, též do misky.
  5. Přidejte jedno vajíčko a prolisujte česnek do misky. Množství česneku závisí na tom, jak moc ho máte rádi.
  6. Vezměte 5 růžiček brokolice, opláchněte je pod tekoucí vodou z kohoutku a rozdrobte do misky.
  7. Na závěr přidejte, pro dochucení majoránku a vše důkladně smíchejte.
  8. Připravte si pekáč, který vystelte pečícím papírem.
  9. Na pečící papír vytvořte ze smíchané hmoty v misce bramboráky.
  10. Pekáč vložte do trouby a pečte po dobu 15 minut při 170 stupních Celsia.
  11. Hotovo přeji dobrou chuť.

Autorem receptu je Eva Turkova – fitness athlete & coach navštivte její FB FanPage stránky ZDE.

'
);


&source=shareaholic“ rel=“nofollow“ class=“external“ title=“Tweetnout článek!“>