• 200g dýňové pyré z vařené dýně se skořicí
  • 80g ovesných vloček
  • 1 vajíčko
  • 250g tvaroh
  • Vanilkový lusk

Dnešní recept na dýňové lívance je jistě netradiční. Určitě jste se již setkali s různými verzemi dietních lívanců, jako ovesní, špaldové atd. I na těchto stránkách můžete všechny tyto verze lívanců nalézt. Ovšem dnešní recept, kde je základem dýně dává lívancům zcela jinou chuť.  Cuketa je velice dietní obsahuje naprosté minimum kalorií a lze z ní vytvořit takřka jakýkoliv recept. Na dnešních lívancích bude tvarohová vrstva, která vám dodá hodně bílkovin. Určitě se jedná o velice vhodnou a zdravou snídani, kterou si můžete zpříjemnit den.

 Tip: Pokud máte doma protein, můžete přidat do tvarohu půlku odměrky proteinu (15g), pro lepší ochucení.

Postup na dietní dýňové lívance:

  1. Připravte si malou misku a dejte do ní vaničku odtučněného tvarohu (250g) a smíchejte ho s vanilkovými lusky. Případně pokud máte, tak můžete přisladit stevií, či proteinem.
  2.  Následně vložte misku do lednice a vezměte dýni rozpulte jí napůl a vydlabejte semínka.
  3.  Očištěný vnitřek dýně nakrájejte na kostičky.
  4. A dejte je vařit do hrnce s vodou a přidejte skořici.
  5. Mezi tím rozmixujte ovesné vločky v mixéru a přesypte je do nové misky.
  6. Až je dýně uvařená, pomocí mixéru jí rozmixujte na pyré.
  7. Následně pyré smíchejte s vločkami a přidejte žloutek z jednoho vajíčka.
  8. Ze zbylého bílku z 1 vajíčka vytvořte sníh  a dejte ho do misky k zbytku surovin.
  9. Pořádně vše smíchejte.
  10. Vezměte pánev a vymažte jí kokosovým olejem.
  11. Následně  pomocí naběračky dávejte těsto z misky na pánev a tvarujte ho do lívanců.
  12. Lívance opékejte dokud, nejdou lehce odlepit z obou stran.
  13. Po upečení je pomažte tvarohem z lednice.
  14. Přeji dobrou chuť

Autorem receptu je Eva Turkova – fitness athlete & coach navštivte její FB FanPage stránky ZDE.

'
);


&source=shareaholic“ rel=“nofollow“ class=“external“ title=“Tweetnout článek!“>