- 200g dýňové pyré z vařené dýně se skořicí
- 80g ovesných vloček
- 1 vajíčko
- 250g tvaroh
- Vanilkový lusk
Dnešní recept na dýňové lívance je jistě netradiční. Určitě jste se již setkali s různými verzemi dietních lívanců, jako ovesní, špaldové atd. I na těchto stránkách můžete všechny tyto verze lívanců nalézt. Ovšem dnešní recept, kde je základem dýně dává lívancům zcela jinou chuť. Cuketa je velice dietní obsahuje naprosté minimum kalorií a lze z ní vytvořit takřka jakýkoliv recept. Na dnešních lívancích bude tvarohová vrstva, která vám dodá hodně bílkovin. Určitě se jedná o velice vhodnou a zdravou snídani, kterou si můžete zpříjemnit den.
Tip: Pokud máte doma protein, můžete přidat do tvarohu půlku odměrky proteinu (15g), pro lepší ochucení.
Postup na dietní dýňové lívance:
- Připravte si malou misku a dejte do ní vaničku odtučněného tvarohu (250g) a smíchejte ho s vanilkovými lusky. Případně pokud máte, tak můžete přisladit stevií, či proteinem.
- Následně vložte misku do lednice a vezměte dýni rozpulte jí napůl a vydlabejte semínka.
- Očištěný vnitřek dýně nakrájejte na kostičky.
- A dejte je vařit do hrnce s vodou a přidejte skořici.
- Mezi tím rozmixujte ovesné vločky v mixéru a přesypte je do nové misky.
- Až je dýně uvařená, pomocí mixéru jí rozmixujte na pyré.
- Následně pyré smíchejte s vločkami a přidejte žloutek z jednoho vajíčka.
- Ze zbylého bílku z 1 vajíčka vytvořte sníh a dejte ho do misky k zbytku surovin.
- Pořádně vše smíchejte.
- Vezměte pánev a vymažte jí kokosovým olejem.
- Následně pomocí naběračky dávejte těsto z misky na pánev a tvarujte ho do lívanců.
- Lívance opékejte dokud, nejdou lehce odlepit z obou stran.
- Po upečení je pomažte tvarohem z lednice.
- Přeji dobrou chuť
Autorem receptu je Eva Turkova – fitness athlete & coach navštivte její FB FanPage stránky ZDE.