- 4 vejce
 - 150g pomletého máku
 - 50g mletých ovesných vloček
 - 2 větší jablka
 - skořice
 - kypřící prášek do pečiva
 - višně
 
Chcete si dopřát chutnou, ale zároveň zdravou snídani a vymanit se z všednosti dietních jídel, které se točí stále dokola? Vyzkoušejte tento úžasný recept na dietní makový koláč s jablky. Základní surovinou v tomto receptu, jak již název napovídá je mák. Mák používaly i babičky našich babiček do sladkých dobrot. Pravděpodobně ovšem nevěděly pozitivní účinky máku na lidské zdraví. Například, díky vysokému obsahu vápníku prospívá kostem, které jsou pevnější. Dále mák obsahuje řadu vitamínů a minerálů.
Zajímavá informace: Mák díky obsahu vitamínu E je mák bojovníkem, proti oxidativnímu stresu.
Postup na dietní makový koláč:
- Do mixovací nádoby vložte 50g mletých ovesných vloček (nebo ovesné mouky) a 150g umletého máku.
 - Dále přidejte 4 vajíčka a důkladně vše rozmixujte.
 - Dále si připravte 2 velká jablka okrájejte z nich slupku a nastrouhejte je.
 - Nastrouhaná jablka vložte do misky k zbytku surovin.
 - Přidejte višně , skořici a 1 čajovou lžičku kypřícího prášku do pečiva.
 - Důkladně vše smíchejte.
 - Následně vezměte formu například na chleba a dejte do ní pečící papír.
 - Na pečící papír nalijte smíchané suroviny z misky.
 - Formu vložte do předehřáté trouby na 160-170 stupňů Celsia a pečte po dobu 30-40 minut.
 - Hotovo přeji dobrou chuť.
 
Tip: Na hotovou buchtu můžete ve vodní lázni rozehřát kvalitní minimálně 70% čokoládu a následně s ní buchtu polít.

			
								
				



												
						
												
						
												
						
												
						
Dobrý den, nechybí vám tam nějaká ingradience, aby to bylo tekuté? V osmém bodu píšete „přelijte“ ale ta směs je sypká.
Dobrý den. Jednotlivé suroviny mají spojit vajíčka. Pokud byste to měla moc sypké přilijte trochu vody. A „přelijte“ zní lépe, nežli když bych napsal například nakydejte
 .
Dobrý den, já jsem ještě přidala podle jiného receptu do těsta cca 250g bílého jogurtu a je to výborné