- 75g vloček
- 15g mandlí
- 100ml mandlového mléka Alpro
- Lžička vanilkového proteinu
- 100g Šmakouna Švestka se skořicí
- kokosový olej
Pokud máte rádi mandle, tak dnešní recept je přesně pro vás na dietní mandlový koláč. Mandle jsou skvělým zdrojem zdravých tuků a vysokého podílu vlákniny, což přispívá k ochraně srdce, před různými nemocemi. Dále obsahují minerály, vápník, antioxidanty a vitamíny. Určitě se nemusíte bát jejich vyšší kalorické hodnoty. Pokud si denně dáte hrst mandlí přispěje to vašemu zdraví, především v ranních hodinách, kdy vaše tělo veškerou přijatou energii z nich 100% spotřebuje na svůj chod.
Postup na dietní mandlový koláč:
- Do mixovací nádoby vložte 75g ovesných vloček, dále 15g mandlí a 100 ml mandlového mléka.
- Vše pořádně rozmixujte a dle potřeby nařeďte. Pokud máte doma protein můžete přidat jednu polévkovou lžíci proteinu.
- Vezměte formu a vymažte jí kokosovým olejem. Následně do ní nalijte vzniklé těsto.
- Vložte do trouby a pečte po dobu 20 minut při 170 stupních Celsia.
- Mezi tím si vezměte 100g Šmakouna se skořicí a s vodou ho rozmixujte. Množství vody, dle konzistence, aby vznikl hustý krém.
- Po upečení vyndejte vzniklý koláč z formy a nechte ho vychladnout. Následně ho rozpulte, jak housku na dvě půlky.
- Ty pomažte vytvořeným krémem ze Šmakouna a přilepte k sobě.
- Následně pomažte i hořejšek zbytkem krému.
- Na vrchu můžete koláč posypat nasekanými mandlemi, či třeba sušenou švestkou.
- Hotovo.
Autorem receptu je Eva Turkova – fitness athlete & coach navštivte její FB FanPage stránky ZDE.