- 150g ovesné vločky
- 1 vanička tvarohu (250g)
- 1 bílý jogurt
- voda
- skořice
- kvalitní čokoláda
- stévie
Neznám nikoho, kdo by neměl rád dorty. Ovšem dorty v dietě? Samozřejmě naprostá blbost, pokud si neupravíte složení. Kde základem jsou ovesné vločky a tvaroh. Ovesné vločky jsou základní surovinou do diety, neobsahují žádné tuky a jsou skvělým zdrojem plnohodnotných sacharidů. Oproti tomu tvaroh je zase bohatým zdrojem bílkoviny Kaisen, která se v těle uvolňuje po dobu několika hodin, po které tělo zásobuje bílkovinami postupně. Samozřejmě nemůžete očekávat stejnou chuť, jako u klasického dortu. Tento recept se nejvíce přibližuje vzhledem a strukturou větrníku.
Info: Dietní ovesný dortík může být skvělou snídaní ve dni, kdy máte odlehčenou dietu a nehledíte na každý gram sacharidů.
Postup na dietní ovesný dortík:
- Připravte si do misky 150g ovesných vloček, dále do ní dejte 1 bílý jogurt a trochu vody. Všechno důkladně promíchejte, abyste vytvořili lepivé těsto. Nesmíte přidat moc vody, abyste těsto neměli moc řídké, případně přidejte více vloček.
- Z těsto vytvořte cca 5-6 placiček, můžete je dělat menší a menší, ve výsledku budete mít kuželový tvar dortíku.
- Připravte si druhou menší misku, do které dejte tvaroh a oslaďte ho stévií, či jiným sladidlem. Můžete místo sladidla použít odměrku ochuceného proteinu. Důkladně promíchejte.
- Následně si připravte pekáč, na který vložte jednu placičku. Na placičku přidejte vrstvu oslazeného tvarohu a na něj další placičku, takhle to opakujte dokud budete mít placičky a na vrh přijde tvaroh.
- Posypte skořicí a můžete přidat na dortík kostičky kvalitní čokolády nejlépe s 70% kakaa a více.
- Pekáč vložte do trouby a pečte při 150-200 stupních Celsia po dobu 20 minut.
- Hotovo přeji dobrou chuť.