- lilek
- 200g mletého krůtího
- Mrkev
- Cibule
- Chilli paprička (dle chuti)
- Kousek parmazánu
Pokud nevíte, co si dát k večeři. Tak dnešní recept se vám bude zaručeně hodit, jedná se o plněný dietní lilek. Lilek je úžasná zelenina s nízkou kalorickou hodnotou a minimem cukru/sacharidů, proto se skvěle hodí i do diety v podobě sacharidových vln. Obsahuje celou řadu vitamínů a minerálů. Jeho pozitivní vliv na lidské tělo spočívá v podpoře funkcí jater. Důležitou surovinou v dnešním receptu je i krůtí mleté maso. Krůtí z důvodu, že obsahuje minimum tuku. Můžete si jednoduše doma krutí maso umlít, či zakoupit v obchodu předem namleté.
Postup na dietní plněný lilek:
- Připravte si mrkev oškrabte ji a nakrájejte na drobno.
- Následně si připravte 1 cibuli, oloupejte slupku a také jí nakrájejte na drobno.
- Vezměte pánev dejte jí na sporák a kápněte do ní olivový olej.
- Až je olej rozpálený vložte na pánev nakrájenou mrkev a cibuli. Můžete přidat čili koření.
- Mrkev a cibuli na pánvi restujte.
- Následně vezměte lilek, omyjte ho a rozpulte podélně napůl.
- Lžící vydlabejte vnitřek obou půlek a vložte ho na pánev k mrkvi a cibuli.
- Podlijte vodou a osolte, opepřete a chvilku duste.
- Jakmile je mrkev měkčí přidejte na pánev 200g mletého krůtího masa a lehce ho orestujte.
- Následně směsí z pánve naplňte vydlabané půlky lilku.
- Vezměte pekáč a vystelte ho pečícím papírem.
- Naplněné lilky vložte na pečící papír a posypte nastrouhaným parmazánem/eidamem.
- Pekáč vložte do trouby a pečte po dobu 15 minut při 150 stupních Celsia.
- Hotovo. Přeji dobrou chuť.
Autorem receptu je Eva Turkova – fitness athlete & coach navštivte její FB FanPage stránky ZDE.