• lilek
  • 200g mletého krůtího
  • Mrkev
  • Cibule
  • Chilli paprička (dle chuti)
  • Kousek parmazánu

Pokud nevíte, co si dát k večeři. Tak dnešní recept se vám bude zaručeně hodit, jedná se o plněný dietní lilek. Lilek je úžasná zelenina s nízkou kalorickou hodnotou a minimem cukru/sacharidů, proto se skvěle hodí i do diety v podobě sacharidových vln. Obsahuje celou řadu vitamínů a minerálů. Jeho pozitivní vliv na lidské tělo spočívá v podpoře funkcí jater. Důležitou surovinou v dnešním receptu je i krůtí mleté maso. Krůtí z důvodu, že obsahuje minimum tuku. Můžete si jednoduše doma krutí maso umlít, či zakoupit v obchodu předem namleté.

Postup na dietní plněný lilek:

  1. Připravte si mrkev oškrabte ji a nakrájejte na drobno.
  2. Následně si připravte 1 cibuli, oloupejte slupku a také jí nakrájejte na drobno.
  3. Vezměte pánev dejte jí na sporák a kápněte do ní olivový olej.
  4. Až je olej rozpálený vložte na pánev nakrájenou mrkev a cibuli. Můžete přidat čili koření.
  5. Mrkev a cibuli na pánvi restujte.
  6. Následně vezměte lilek, omyjte ho a rozpulte podélně napůl.
  7. Lžící vydlabejte vnitřek obou půlek a vložte ho na pánev k mrkvi a cibuli.
  8. Podlijte vodou a osolte, opepřete a chvilku duste.
  9. Jakmile je mrkev měkčí přidejte na pánev 200g mletého krůtího masa a lehce ho orestujte.
  10. Následně směsí z pánve naplňte vydlabané půlky lilku.
  11. Vezměte pekáč a vystelte ho pečícím papírem.
  12. Naplněné lilky vložte na pečící papír a posypte nastrouhaným parmazánem/eidamem.
  13. Pekáč vložte do trouby a pečte po dobu 15 minut při 150 stupních Celsia.
  14. Hotovo. Přeji dobrou chuť.

Autorem receptu je Eva Turkova – fitness athlete & coach navštivte její FB FanPage stránky ZDE.

'
);


&source=shareaholic“ rel=“nofollow“ class=“external“ title=“Tweetnout článek!“>