- 50g kulatozrnné rýže
- Šmakoun Švestka se skořicí
- Sušené švestky na ozdobu (20g)
- Skořice
Rýže patří mezi celosvětově nejoblíbenější přílohy k jídlům, především v Indii a Asii, odkud patří nejlepší a nejkvalitnější odrůdy rýže Basmati a Jasmínová. Víte, že rýže může být i skvělá surovina pro sladký rýžový dort? Přitom recept je zcela jednoduchý. Základem receptu je kulatozrnná rýže, kterou zakoupíte v každém obchodu. Tento dietní rýžový dort se skvěle hodí, ke snídani, či svačině. Díky němu budete mít dostatek energie po celé dopoledne.
Postup na rýžový dort:
- Nejprve dejte vařit kulatozrnnou rýži se skořicí a chvíli před dovařením ji vyndejte.
- Půlku skoro uvařené rýže rozmixujte se Šmakounem švestka se skořicí na kaši.
- Následně kaši smíchejte se zbylou rýží.
- V případě potřeby můžete hmotu trochu rozředit vodou.
- Připravte si teflonovou formu a vystelte jí pečícím papírem.
- Následně formu naplňte a můžete ozdobit nakrájenými švestkami.
- Pečte po dobu 40 minut při 170 stupních Celsia.
- Nechte vychladnout a vložte do lednice na druhý den ke snídani, či svačině.
Tip: Do recepte můžete přidat půlku odměrky proteinu, pro vyšší obsah bílkovin.
Autorem receptu je Eva Turkova – fitness athlete & coach navštivte její FB FanPage stránky ZDE.