• 50g kulatozrnné rýže
  • Šmakoun Švestka se skořicí
  • Sušené švestky na ozdobu (20g)
  • Skořice

Rýže patří mezi celosvětově nejoblíbenější přílohy k jídlům, především v Indii a Asii, odkud patří nejlepší a nejkvalitnější odrůdy rýže Basmati a Jasmínová.  Víte, že rýže může být i skvělá surovina pro sladký rýžový dort? Přitom recept je zcela jednoduchý. Základem receptu je kulatozrnná rýže, kterou zakoupíte v každém obchodu. Tento dietní rýžový dort se skvěle hodí, ke snídani, či svačině. Díky němu budete mít dostatek energie po celé dopoledne.

Postup na rýžový dort:

  1. Nejprve dejte vařit kulatozrnnou rýži se skořicí a chvíli před dovařením ji vyndejte.
  2. Půlku skoro uvařené rýže rozmixujte se Šmakounem švestka se skořicí na kaši.
  3. Následně kaši smíchejte se zbylou rýží.
  4. V případě potřeby můžete hmotu trochu rozředit vodou.
  5. Připravte si teflonovou formu a vystelte jí pečícím papírem.
  6. Následně formu naplňte a můžete ozdobit nakrájenými švestkami.
  7. Pečte po dobu 40 minut při 170 stupních Celsia.
  8. Nechte vychladnout a vložte do lednice na druhý den ke snídani, či svačině.

Tip: Do recepte můžete přidat půlku odměrky proteinu, pro vyšší obsah bílkovin.

Autorem receptu je Eva Turkova – fitness athlete & coach navštivte její FB FanPage stránky ZDE.