- 2 vejce
- 1 banán
- hrst ovesných vloček
- skořice
- stévie
- špetka soli
- olivový olej
Hledáte recept na zdravou a zároveň chutnou snídani? Doporučuji vám vyzkoušet dnešní recept na ovesné dietní lívance. Lívance mají v České republice obrovskou oblibu a není třeba nijak zdlouhavě představovat. Bohužel v klasické verzi jsou lívance nevhodné do jakékoliv diety, ale opakem jsou dietní lívance z ovesných vloček, které nejsou tak kalorické a díky ovesným vločkám jsou pro tělo přínosné. Energie z ovesných vloček se uvolňuje postupně do těla po dobu několika hodin, proto jsou vhodné k snídani. Dodají vašemu tělu energii takřka na celé dopoledne. Zároveň obsahují vlákninu a vitamíny.
Tip: Pokud máte doma protein. Můžete přidat do mísy před rozmixováním 1 odměrku proteinu, díky tomu budou mít lívance jinou chuť, podle příchuti proteinu a budou obsahovat vysoké množství bílkovin.
Postup na ovesné dietní lívance:
- Připravte si misku, do které rozbijte dvě vajíčka.
- Oloupejte jeden banán a nakrájejte ho na kolečka, poté ho vložte do misky.
- Přidejte hrst ovesných vloček (cca 60g).
- Nakonec do misky vložte trochu skořice, špetku soli a stévii, či jiné sladidlo.
- Všechny suroviny v misce důkladně rozmixujte pomocí mixéru.
- Pokud nemáte speciální lívanečník, jednoduše použijete normální teflonovou pánev na kterou kápněte trochu olivového oleje, aby se následně lívance nepřipalovaly.
- Když je pánev rozpálená naběračkou přijdete z misky rozmixovanou hmotu na pánev, tak aby byla hmota do malého kruhu.
- Nejdříve smažte z jedné strany a následně z druhé na mírnější výkon sporáku, aby se nespálily navenek a vevnitř nebyly lívance syrové.
- Takto opakujte proces, dokud neusmažíte všechny ovesné lívance.
- Přeji dobrou chuť.
Tip: K ovesným lívancům se skvěle hodí, jako nápoj studené mléko s proteinem.
Tohle jsem dnes zkusila a výborný recept a hlavně jednoduchý a rychlý! Určitě doporučuji.