• 2 vejce
  • 1 banán
  • hrst ovesných vloček
  • skořice
  • stévie
  • špetka soli
  • olivový olej

Hledáte recept na zdravou a zároveň chutnou snídani? Doporučuji vám vyzkoušet dnešní recept na ovesné dietní lívance. Lívance mají v České republice obrovskou oblibu a není třeba nijak zdlouhavě představovat. Bohužel v klasické verzi jsou lívance nevhodné do jakékoliv diety, ale opakem jsou dietní lívance z ovesných vloček, které nejsou tak kalorické a díky ovesným vločkám jsou pro tělo přínosné. Energie z ovesných vloček se uvolňuje postupně do těla po dobu několika hodin, proto jsou vhodné k snídani. Dodají vašemu tělu energii takřka na celé dopoledne. Zároveň obsahují vlákninu a vitamíny.

Tip: Pokud máte doma protein. Můžete přidat do mísy před rozmixováním 1 odměrku proteinu, díky tomu budou mít lívance jinou chuť, podle příchuti proteinu a budou obsahovat vysoké množství bílkovin.

Postup na ovesné dietní lívance:

  1. Připravte si misku, do které rozbijte dvě vajíčka.
  2. Oloupejte jeden banán a nakrájejte ho na kolečka, poté ho vložte do misky.
  3. Přidejte hrst ovesných vloček (cca 60g).
  4. Nakonec do misky vložte trochu skořice, špetku soli a stévii, či jiné sladidlo.
  5. Všechny suroviny v misce důkladně rozmixujte pomocí mixéru.
  6. Pokud nemáte speciální lívanečník, jednoduše použijete normální teflonovou pánev na kterou kápněte trochu olivového oleje, aby se následně lívance nepřipalovaly.
  7. Když je pánev rozpálená naběračkou přijdete z misky rozmixovanou hmotu na pánev, tak aby byla hmota do malého kruhu.
  8. Nejdříve smažte z jedné strany a následně z druhé na mírnější výkon sporáku, aby se nespálily navenek a vevnitř nebyly lívance syrové.
  9. Takto opakujte proces, dokud neusmažíte všechny ovesné lívance.
  10. Přeji dobrou chuť.

Tip: K ovesným lívancům se skvěle hodí, jako nápoj studené  mléko s proteinem.

Odkaz na Facebook FanPage stránky Kamily Pavlíčkové Bikini Fitness

'
);


&source=shareaholic“ rel=“nofollow“ class=“external“ title=“Tweetnout článek!“>