- 120g ovesných vloček
- 2 vajíčka
- voda
- odměrka proteinu
- jedlá soda
Ovesné dietní proteinové sušenky jsou dokonalým spojením ovesných vloček (skvělý zdroj plnohodnotných sacharidů) a proteinu ( nejkvalitnější zdroj bílkovin), díky tomuto spojení si můžete dopřát nutričně vyváženou snídani, či svačinu. Ovesné sušenky si můžete vzít s sebou do práce, či do školy, abyste své tělo neustále zásobovali kvalitními živinami. Chuť sušenek bude ovlivněna příchutí přidaného proteinu. Osobně doporučuji klasiku, tedy čokoládové příchutě.
Tip: Díky použití jedlé sody, která je dostupná v sáčcích snad v každém krámu budou sušenky nadýchané.
Postup na proteinové ovesné sušenky:
- Připravte si mísu, do které rozbijte vajíčka a přidejte odměrku proteinu (30g).
- Následně přidejte cca čajovou lžičku jedlé sody a vše důkladně promíchejte.
- Nyní vložte do mísy ovesné vločky a vše promíchejte, dle potřeby přilijte vodu, dokud nevytvoříte lepivou hmotu.
- Připravte si pekáč na který dejte pečící papír.
- Na pečícím papíru utvořte z hmoty placky (budoucí sušenky) 0,5-1 cm tlusté
- Vložte pekáč do trouby a pečte při 180 stupních, dokud nebudou „křupavé“ a propečené i uvnitř.
- Přeji dobrou chuť.
Upečeno přesně podle receptu a sušenky jsou strašně hořké, nechutné. Možná by pomohlo přidání medu, ale zkoušet to již nebudu. Recept nedoporučuji.
Osobně jsem sušenky několikrát pekl a vždy mi chutnaly. Ze zkušeností vím, že u vás problém mohl nastat, že jste buďto přidala moc jedlé sody a ta pak způsobila hořkost či jste jí špatně rozmíchala v hmotě. Hrudky jedlé sody způsobují hořkou chuť. Další problém mohl být v množství a druhu použitého proteinu. Například proteiny z Kaisenu (noční), či Hydro proteiny jsou sami o sobě hořké. Příště můžete přidat třeba stévii, či jiné ochucovadlo. Každý má jiné chutě. Přeji hezký den.
Pravděpodobně byl použit protein se sladidlem aspartam. Ten při pečení zhořkne.
už pri zamiešaní zmesi to bolo mega sladké, určite záleži na type proteinu, doporučujem ochutený koncentrát syrovatkého proteinu, použitie izolovaného proteinu prípadne tých vyššie spomínaných, ktoré mají nízky obsah cukrov a nevýraznú chuť zrejme nebude vhodné