- 225g drcených ovesných vloček
- 2 vajíčka
- Skořice
- Lžička kokosového oleje
- Mandlové mléko
- 200g šmakoun švestka se skořicí
- 20g pomletého (rozmixovaného) máku
- 100g povidel
Štrůdl patří mezi nejoblíbenější jablkové dezerty a ke kávě je naprosto skvělý. Bohužel do diety se zcela nehodí, kvůli použité mouce a přidaným cukrům. V dnešním dietním štrůdl budou základem ovesné vločky do těsta a jako náplň povidla se Šmakounem. Díky tomu se zbavíme velkému množství cukrů z jablek, které jsou tradiční náplní štrůdlu. Zmíněná povidla nakupujte ve zdravé výživě bez cukru, či přislazené stevii. Součástí náplně je i mák, který je velice přínosný pro naše tělo. Obsahuje vysoké množství minerálů a především vápníku.
Postup na dietní ovesný štrůdl:
- Vezměte 225g drcených ovesných vloček a vložte je do misky.
- Přidejte 2 vajíčka, přilijte mléko, či vodu, dle potřeby.
- Všechno smíchejte a nechte pár minut odpočinout, aby vločky nabobtnaly a změkly.
- Připravte si pekáč a vystelte ho pečícím papírem.
- Následně na pečící papír z těsta vytvořeného v misce vytvořte na pečícím papíru obdélník tlustý cca 0,5cm.
- Pekáč vložte do trouby a pečte 5 minut při 150 stupních Celsia.
- Mezi tím, co se bude péct si rozmixujte 200g Šmakouna Švestka se skořicí s vodou na jemnou kaši.
- Po upečení vyndejte pekáč a těsto pomažte rozmixovanou kaší Šmakouna, dále silně posypte mákem a pomažte povidly.
- Pomocí pečícího papíru srolujte těsto do tvaru štrůdlu.
- Vložte zpátky pekáč do trouby a pečte po dobu 20 minut při 150 stupních Celsia.
- Hotovo přeji dobrou chuť.
Tip: K dietnímu štrůdlu se velice hodí káva, či dietní ledové kafe s proteinem recept ZDE.
Autorem receptu je Eva Turkova – fitness athlete & coach navštivte její FB FanPage stránky ZDE.