• 250g jemný tvaroh odtučněný
  • 275g hrudkovitý tvaroh odtučněný
  • 4 lžíce bílého jogurtu
  • 3 vajíčka
  • 1 balení vanilkový puding
  • 2 lžíce kakaa
  • vanilková aroma
  • med/sladidlo

Tvaroh je úžasná potravina, která obsahuje vysoké množství bílkoviny Kaisen, která se v těle rozkládá po dobu několika hodin a zásobuje svaly bílkovinami. Právě tvaroh je základem dnešního receptu na dietní tvarohový koláč, který se skvěle hodí ráno ke snídani s kávou. Dopřejte si změnu oproti všední dietní snídani. Tento dietní koláč by se dal nazvat, také zebrový, podle vzhledu měnící se tmavé a světlé barvy.

Tip: Pokud máte zájem o více informací o tvarohu, můžete si přečíst starší článek: Proč jíst tvaroh?.

Postup na tvarohový koláč:

  1. Vezměte si vaničku měkkého odtučněného tvarohu (250g) a jeden tvrdý odtučněný hrudkový tvaroh (275g).
  2. Tvarohy důkladně rozmixujete v mixéru a přidáte 4 lžíce bílého jogurtu a jeden pytlík vanilkového pudinku.
  3. Vše důkladně smícháme a přidáme 3 vajíčka a na oslazení med, či sladidlo například Stevii.
  4.  Znovu vše smícháte
  5. Vzniklou hmotu rozdělíte na 2 díly, jeden větší a druhý menší.
  6. Do menšího dílu vložte 2 lžíce kakaa a promíchejte.
  7. Následně si připravte pečící formu a vystelte jí pečícím papírem.
  8. Na pečící papír začnete vrstvit hmotu.
  9. Nejdříve nalijte do středu formy trochu bílé hmoty a do středu bílé hmoty nalijte trochu hnědé kakaové.
  10. Takto proces opakujete na celou formu, dokud není všechna hmota ve formě.
  11. Formu vložte do trouby a pečte nejdříve při 175 stupních Celsia po dobu 20 minut  a následně snižte teplotu na 150 stupňů Celsia a pečte 30 minut.
  12. Hotovo přeji dobrou chuť.

Odkaz na Facebook FanPage stránky Daniela Kopytka - Bodybuilding

'
);


&source=shareaholic“ rel=“nofollow“ class=“external“ title=“Tweetnout článek!“>